I samarbeid med GAEA
Keftedes, greske kjøttboller
Middels Gresk Kjøttboller
1 time 15 minutter

Keftedes (greske kjøttboller)

Keftedes er små greske kjøttboller som gjerne serveres som en del av meze eller som en hovedrett med ris og salat. Prøv de gjerne sammen med ferske pitabrød og tzatziki.

4,5 (11 vurderinger)

Antall porsjoner

Ingredienser

Slik gjør du

Keftedes

1 time 15 min

Bløtlegg brødet i melk i 5 minutter, og press ut overskuddsmelk før du begynner.

Ha resten av ingrediensene i en stor bolle og bland godt til du får en kjøttfarse. Bruk gjerne hendene slik at smakene blandes godt sammen. Dekk bollen med litt plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i 1 time.

Ta blandingen ut av kjøleskapet og rull til kjøttboller på størrelse med en valnøtt. Du kan også lage dem større dersom du ønsker det. Rull kjøttbollene lett i litt mel og rist av det overflødige melet før steking.

Stek kjøttbollene på middels sterk varm stekepanne med olivenolje i flere omganger, 10-15 av gangen, til de er gylne på alle sider.

Server gjerne som forrett med kremet tzatziki, pitabrød og gresk salat.

Næringsinnhold pr 100 gram

162,1 kcal
Proteiner 15,1 gram 51,8 %
Fett 10 gram 34,3 %
Karbohydrater 2,9 gram 10 %
Fiber 0,6 gram 2,2 %
Salt 0,5 gram 1,7 %

Produkter i oppskriften

GAEA Sitia Extra Virgin olivenolje

GAEA Sitia Extra Virgin olivenolje

En utmerket extra virgin / kaldpresset olivenolje fra Sitia, Kreta regionen. Kaldpresset olivenolje med en fyldig og rik smak, edel aroma og smaragdgrønn fargetone.

Mer fra GAEA