Keftedes (greske kjøttboller)
Keftedes er små greske kjøttboller som gjerne serveres som en del av meze eller som en hovedrett med ris og salat. Prøv de gjerne sammen med ferske pitabrød og tzatziki.
Antall porsjoner
Ingredienser
Slik gjør du
Keftedes
1 time 15 minBløtlegg brødet i melk i 5 minutter, og press ut overskuddsmelk før du begynner.
Ha resten av ingrediensene i en stor bolle og bland godt til du får en kjøttfarse. Bruk gjerne hendene slik at smakene blandes godt sammen. Dekk bollen med litt plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i 1 time.
Ta blandingen ut av kjøleskapet og rull til kjøttboller på størrelse med en valnøtt. Du kan også lage dem større dersom du ønsker det. Rull kjøttbollene lett i litt mel og rist av det overflødige melet før steking.
Stek kjøttbollene på middels sterk varm stekepanne med olivenolje i flere omganger, 10-15 av gangen, til de er gylne på alle sider.
Server gjerne som forrett med kremet tzatziki, pitabrød og gresk salat.
Næringsinnhold pr 100 gram
162,1 kcalProdukter i oppskriften
GAEA Sitia Extra Virgin olivenolje
En utmerket extra virgin / kaldpresset olivenolje fra Sitia, Kreta regionen. Kaldpresset olivenolje med en fyldig og rik smak, edel aroma og smaragdgrønn fargetone.