Focaccia med oliven
En klassisk focaccia slår sjelden feil! Gi deigen litt ekstra kjærlighet under hevingen og du er garantert en luftig og smaksrik focaccia.
Antall porsjoner
Ingredienser
Slik gjør du
Focaccia med oliven
2 timerLøs opp gjær i lunkent vann. Tilsett sukker, salt, olje og mel. Elt deigen godt sammen og sett deigen til heving på et lunt sted til den har fått dobbel størrelse.
Smør en langpanne godt med olivenolje. Hell deigen i formen og trykk den jevnt utover. La deigen etterheve i 30 minutter.
Forvarm ovnen til 200 grader, over- og undervarme.
Bruk fingertuppene og lag små groper i overflaten over hele focacciadeigen.
Ringle over med GAEA Fresh Extra Virgin olivenolje og topp med GAEA Kalamata-oliven, rosmarin, soltørket tomat og havsalt.
Stekes på midterste rille i ovnen, ca. 30 minutter. Avkjøl brødet på rist og skjær i biter rett før servering.
Næringsinnhold pr 100 gram
254,3 kcalProdukter i oppskriften
GAEA Fresh Extra Virgin olivenolje
Fersk, grønn, krydret og intens fruktig ekstra jomfru olivenolje. Rik på antioksidanter og med lavt syreinnhold.
GAEA Organic Olives pitted Kalamata
Uten lake, og klare til å nytes rett fra posen, som tilbehør eller i en salat. Delikat og praktisk forpakning.