Focaccia i langpanne
En skikkelig god focaccia er saftig og laget med god olivenolje, og aller best blir den om du lager den selv. Prøv den i langpanne.
Ingredienser
Slik gjør du
Hjemmelaget foccacia
2 timer 15 minLøs opp sukker og gjær i litt lunkent vann.
Sikt hvetemel i en bolle til kjøkkenmaskin og ha i salt.
Tilsett vann og Monini olivenolje.
Bruk en eltekrok og elt deigen på middels hastighet i 10 minutter, eller til deigen er smidig og elastisk.
Ha deigen over i en annen bolle penslet med olivenolje, og la den heve til dobbel størrelse. Det tar ca. 1 time.
Pensle en ildfast form med olivenolje. Ha deigen over i formen og la den etterheve i ca. 30 minutter.
Forvarm ovnen til 225 grader.
Lag groper i deigen enten med fingrene eller baksiden av en slikkepott.
Dryss over Monini olivenolje, salt, cherrytomater, oliven og urter.
Stek foccaciaen i ca. 35 minutter. Bruk en bakenål for å sjekke at den er gjennomstekt.
Avkjøl på rist før servering.
Tips: Vil du ha litt ekstra smak på focacciaen? Varm opp olivenoljen til 55 grader. Tilsett litt urter og et most hvitløksfedd og la det trekke. Hell oljen over focacciaen rett før den skal i ovnen.
Monini Classico er Italias mest populære olivenolje, med en mild og balansert smak som passer perfekt til focaccia!
Næringsinnhold pr 100 gram
229,7 kcalProdukter i oppskriften
Monini Extra Virgin Olivenolje
Italias mest solgte olivenolje.