I samarbeid med

Trøffelfries med parmesan
Middag / Lunsj

Trøffelfries med parmesan

Oppskrift

Sjansen er stor for at du aldri vil spise vanlige fries igjen, etter å ha smakt disse med trøffel.

Tid


ca 90 minutter

Antall porsjoner


Dette trenger du


Trøffelfries

  • 2 store poteter
  • 5 dl vann
  • 2,5 dl isbiter
  • 5 dl vegetabilsk olje
  • 1 ts flaksalt
  • 1 ss Monini Hvit trøffel olivenolje
  • 2 ss parmesan (valgfritt)
  • 1 ss persille (valgfritt)
  • 4 store poteter
  • 1 l vann
  • 5 dl isbiter
  • 1 l vegetabilsk olje
  • 1 ts flaksalt
  • 1,5 ss Monini Hvit trøffel olivenolje
  • 4 ss parmesan (valgfritt)
  • 2 ss persille (valgfritt)
  • 6 store poteter
  • 1,5 l vann
  • 7,5 dl isbiter
  • 1,5 l vegetabilsk olje
  • 2 ts flaksalt
  • 2 ss Monini Hvit trøffel olivenolje
  • 6 ss parmesan (valgfritt)
  • 3 ss persille (valgfritt)
  • 8 store poteter
  • 2 l vann
  • 1 l isbiter
  • 2 l vegetabilsk olje
  • 2 ts flaksalt
  • 3 ss Monini Hvit trøffel olivenolje
  • 8 ss parmesan (valgfritt)
  • 4 ss persille (valgfritt)

Slik gjør du


  1. Skrell potetene og kutt dem i båter eller avlange stenger, ca. 3-4 cm brede.
  2. Bløtlegg potetene i isvann, ca. 1 time.
  3. Tørk potetene godt med kjøkkenpapir til de er helt tørre.
  4. Varm opp olje i en tykkbunnet panne eller kjele til 190 grader. Oljen er varm, så vær forsiktig når du friterer.
  5. Legg potetstavene i oljen og friter til de er gylne. Friter litt og litt av gangen.
  6. Legg friesene på rent kjøkkenpapir og la renne av.
  7. Dryss over saltflak og drypp over trøffelolje. Dersom du ønsker en enda fyldigere smak kan du også rive over parmesan og hakkede urter. Serveres varme!
Trøffelfries og burger med Hvit trøffelolje

Trøffelfries og burger med Hvit trøffelolje