Vi bruker cookies.

Les mer
I samarbeid med Heinz
HEINZ vinagrette 20
Tema Tilbehør

5 ting du ikke visste du kunne bruke eplecidereddik til

Veldig mange har en flaske med eplecidereddik stående i kjøkkenskapet, men det er få som vet hvor allsidig denne ingrediensen faktisk er. Her får du 5 tips til bruk av eplecidereddik du kanskje ikke har tenkt over før.

1. Posjerte egg

Posjering av egg kan noen ganger virke som en kokkekunst det er vanskelig å få til. Tilsetter du eplecidereddik i kokevannet er det faktisk enklere å lykkes med posjeringen. Årsaken til dette er at eplecidereddiken øker syrenivået i vannet, noe som gjør at eggehviten stivner raskere og ikke sprer seg i kokevannet.

Kok opp 1 liter vann med en halv teskje salt og en halv teskje Heinz Eplecidereddik. Senk varmen så vannet ikke fosskoker, og knekk deretter egget i en kopp og la det gli ned i vannet. La egget stivne/posjere i 3-4 minutter, før du forsiktig løfter det over i en bolle med kaldt vann med en hullsleiv eller lignende.

Bilde: Noen dråper eplesidereddik kan gi deg en rundere smak på pastasausen.

Noen dråper eplesidereddik kan gi deg en rundere smak på pastasausen.

2. Supper og sauser

Har du noen gang laget en suppe eller en saus fra bunnen av og tenkt at det er noe som mangler på smaken, men du vet ikke helt hva det er? Prøv å tilsette noen dråper eplesidereddik neste gang du lager suppe eller saus. Syrligheten er med på å balansere ut de søte og salte smakene, og bidrar til å gi en rundere og fyldigere smak.

3. Marinader

Vil du ha ekstra mørt kjøtt? Da bør du prøve å tilsette eplesidereddik i marinaden. Syren i eplesidereddik bidrar til å bryte ned fibrene i kjøttet, slik at det blir ekstra mørt og saftig. Bare pass på å ikke tilsette for mye, så du ikke ødelegger fibrene. 1 ss per 500 gram kjøtt er tilstrekkelig.

HEINZ Pavlova produkt

Du får den perfekte pavlovabunnen hvis du tilsetter litt eplesidereddik i marengsen.

4. Baking og kaker

Eplesidereddik kan faktisk hjelpe deg med å lykkes med baksten. Tilsetter du eplesidereddik i paideigen, smuldrer ikke deigen så lett opp. Skal du bake med mye grovt mel, kan det være lurt med litt eplesidereddik for å bryte ned de grove kornene. Da får du saftigere gjærbakst. For ikke å snakke om klassisk pavlova, som ikke kan få sin legendariske og fløyelsmyke konsistens uten eplesidereddik i marengsen.

5. Sylting av frukt og grønnsaker

Sylting av grønnsaker og frukt er en ypperlig måte å ta vare på råvarer i sesong og minimere matsvinn. For å lykkes med sylting må du lage en lake bestående av vann, sukker og eplesidereddik. Her finner du oppskrifter på syltede grønnsaker:

Tekst Spoon Agency
Foto Spoon Agency
Publisert 12.08.2022
Oppdatert 15.09.2022

Mer fra Heinz