Vi bruker cookies.

Les mer
I samarbeid med Heinz
hjemmelagde fries med ketchup
Enkelt Pommes frites Tilbehør Tilbehør til grillmat
35 minutter

Perfekte fries i airfryer

Server knasende, gylne og perfekte hjemmelagde fries! Med enkle steg og noen gode triks, forvandles potetene til sprø og smakfulle fries – perfekt tilbehør til grillmaten!

3,7 (21 vurderinger)

Antall porsjoner

Velg tilpasninger

Ingredienser

Slik gjør du

Hjemmelagde fries

35 min

Skrell potetene og kutt dem i båter eller avlange stenger, ca. 3-4 cm brede.

Bløtlegg potetene i isvann, ca. 1 time.

Tørk potetene godt med kjøkkenpapir til de er helt tørre.

Ha olje i en bolle, og ha over poteter, chilipulver og salt. Bland godt sammen.

Ha olje i en bolle, og ha over poteter og salt. Bland godt sammen.

Ha friesene i airfryeren på 200 grader, og stek i 12-15 minutter. Rist godt, og stek videre i 5 minutter til.

Dryss over litt mer salt om det trengs. Dersom du ønsker en enda fyldigere smak kan du også rive over parmesan og hakkede urter. Server mens de er varme sammen med Heinz Ketchup!

Tips! For å sikre at friesene blir helt sprø, pass på at du ikke har for mange fries i airfryeren samtidig. Stek heller i flere omganger, og stek alle sammen i noen minutter før servering.

Næringsinnhold pr 100 gram

134,5 kcal
Proteiner 1,8 gram 6,6 %
Fett 7,4 gram 26,6 %
Karbohydrater 13,9 gram 49,6 %
Fiber 2,6 gram 9,4 %
Salt 2,2 gram 7,8 %

Produkter i oppskriften

Heinz ketchup

Heinz Ketchup

Heinz originale tomatketchup fra 1876. Laget på solmodne, faste, kjøttfulle og smaksrike Heinz-tomater, dyrket på utvalgte plantasjer.

Mer fra Heinz