I samarbeid med

Jordbær- og balsamicoterte
Dessert / Bakst

Jordbær- og balsamicoterte

Oppskrift

En smakfull jordbærterte du selv kan velge vanskeighetsgrad på. Her kan du enkelt bytte ut paibunn og vaniljekrem med ferdige løsninger fra butikken.

Tid


60 minutter

Antall porsjoner


Dette trenger du


Paibunn:

  • 150 g hvetemel
  • 1/4 ts salt
  • 100 g smør
  • 0,5 dl vann
  • 150 g hvetemel
  • 1/4 ts salt
  • 100 g smør
  • 0,5 dl vann
  • 150 g hvetemel
  • 1/4 ts salt
  • 100 g smør
  • 0,5 dl vann
  • 150 g hvetemel
  • 1/4 ts salt
  • 100 g smør
  • 0,5 dl vann

Vaniljekrem:

  • 1 vaniljestang
  • 2 dl melk
  • 6 ss sukker
  • 2 dl fløte
  • 6 eggeplommer
  • 2 ss maizena
  • 1 vaniljestang
  • 2 dl melk
  • 6 ss sukker
  • 2 dl fløte
  • 6 eggeplommer
  • 2 ss maizena
  • 1 vaniljestang
  • 2 dl melk
  • 6 ss sukker
  • 2 dl fløte
  • 6 eggeplommer
  • 2 ss maizena
  • 1 vaniljestang
  • 2 dl melk
  • 6 ss sukker
  • 2 dl fløte
  • 6 eggeplommer
  • 2 ss maizena

Topping:

  • 500 gram jordbær
  • 2 ss Il Torrione Crema Balsamico
  • 500 gram jordbær
  • 2 ss Il Torrione Crema Balsamico
  • 500 gram jordbær
  • 2 ss Il Torrione Crema Balsamico
  • 500 gram jordbær
  • 2 ss Il Torrione Crema Balsamico

Slik gjør du


  1. Bland sammen hvetemel og salt. Smuldre opp smør sammen med hvetemel til du får en sandaktig konsistens.
  2. Bland inn vannet og bruk hendene til å samle deigen. Kna deigen til det er en fast og smidig deig.
  3. La den hvile i kjøleskapet i 30 minutter.
  4. Varm opp ovnen til 200 grader.
  5. Kjevle ut deigen til den dekker en paiform på 20-22 cm. Prikk ut bunnen med en gaffel. Dekk bunnen med for eksempel ris eller tørre bønner.
  6. Stek paibunnen i ovnen i ca. 15 minutter eller til den er gyllen. Avkjøl paibunnen etter steking.
  7. Del vaniljestangen på langs og ta ut frøene.
  8. Kok opp vaniljestang og -frø sammen med melk, sukker og fløte.
  9. Pisk sammen eggeplommer og maizena.
  10. Ta ut vaniljestangen og hell melkeblandingen i en tynn stråle over i eggeblandingen mens du pisker godt.
  11. Varm opp til ca. 85 grader, til vaniljekremen tykner. Avkjøl.
  12. Fordel vaniljekremen over paibunnen og topp med jordbær og Il Torrione Crema Balsamico.
Jordbær er smaken av sommer, og får en ekstra god smak sammen med en god balsamico.

Jordbær er smaken av sommer, og får en ekstra god smak sammen med en god balsamico.