I samarbeid med

Stekt laks med glasert spisskål og reddiker
Middag / Lunsj

Stekt laks med glasert spisskål og reddiker

Oppskrift

Så enkelt steker du laks i olivenolje med sesongens spisskål og reddiker.

Tid


Antall porsjoner


Dette trenger du


Ovnsbakte småpoteter:

  • 2 fedd hvitløk
  • 1 liten neve timian
  • 1 liten neve kruspersille
  • 250 g småpoteter
  • YBARRA olivenolje
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 liten neve timian
  • 1 liten neve kruspersille
  • 500 g småpoteter
  • YBARRA olivenolje
  • hvitløk
  • 1 liten neve timian
  • 1 liten neve kruspersille
  • småpoteter
  • YBARRA olivenolje
  • 8 fedd hvitløk
  • 1 liten neve timian
  • 1 liten neve kruspersille
  • 1 kg småpoteter
  • YBARRA olivenolje

Søt sennepsdressing:

  • 0,5 ts dijonsennep
  • 1 ss honning
  • YBARRA Ex.Virgin Seleccion olivenolje
  • 1 ts dijonsennep
  • 2 ss honning
  • 0,5 dl YBARRA Ex.Virgin Seleccion olivenolje
  • dijonsennep
  • honning
  • YBARRA Ex.Virgin Seleccion olivenolje
  • 2 ts dijonsennep
  • 4 ss honning
  • 1 dl YBARRA Ex.Virgin Seleccion olivenolje

  • 2 reddiker
  • 1 spisskål
  • 300 g laksefilet
  • 4 reddiker
  • 2 spisskål
  • 600 g laksefilet
  • reddiker
  • spisskål
  • laksefilet
  • 8 reddiker
  • 4 spisskål
  • 1,2 kg laksefilet

Slik gjør du


  1. Forvarm ovnen til 220 grader, over- og undervarme.
  2. Finhakk hvitløk, timian og kruspersille. Vask potetene og vend inn med YBARRA olivenolje, timian og hvitløk. Stek potetene på midterste rille, ca. 35-40 minutter.
  3. Rør sammen dijonsennep, honning og YBARRA Ex.Virgin Seleccion olivenolje til en dressing. Del spisskålen i to og pensle den inn med noe av dressingen. Ta vare på resten av dressingen til servering.
  4. Skjær opp reddiker i tynne skiver. Bruk gjerne en mandolin eller en ostehøvel.
  5. Varm opp YBARRA olivenolje i en stekepanne på middels varme og stek spisskålen til den er gyllen. Legg til side.
  6. Varm opp litt mer YBARRA olivenolje på middels varme og stek laksen ca. 3 min på hver side. Den skal være mørkerosa i midten.
  7. Anrett laks, spisskål og reddiker på en tallerken. Topp søt sennepsdressing og dryss over friske urter. Smak til med salt og pepper. Vel bekomme!
Stekt laks med glasert spisskål og reddiker

Stekt laks med glasert spisskål og reddiker