I samarbeid med

Knuste poteter
Middag / Lunsj

Knuste poteter

Oppskrift

Knuste poteter passer like godt som tilbehør til middagen, som en rett på tapasbordet.

Tid


65 minutter

Antall porsjoner


Dette trenger du


  • 250 g små mandelpoteter
  • Ybarra olivenolje, til steking
  • 1 stk hvitløksfedd med skall
  • 1-2 friske rosmarinkvister
  • Havsalt
  • 500 g små mandelpoteter
  • Ybarra olivenolje, til steking
  • 2 stk hvitløksfedd med skall
  • 2-3 friske rosmarinkvister
  • Havsalt
  • små mandelpoteter
  • Ybarra olivenolje, til steking
  • hvitløksfedd med skall
  • friske rosmarinkvister
  • Havsalt
  • 1 kg små mandelpoteter
  • Ybarra olivenolje, til steking
  • 4 stk hvitløksfedd med skall
  • 4-5 friske rosmarinkvister
  • Havsalt

Slik gjør du


  1. Skyll eller vask potetene om nødvendig.
  2. Kok potetene møre i godt saltet vann.
  3. Hell av vannet og la potetene dampe seg tørre.
  4. Varm opp ovnen til 180 grader.
  5. Legg potetene på et stekebrett med bakepapir og knus de med en gaffel eller lignende så de blir flate. Pass på at de beholder formen sin.
  6. Dryss over Ybarra olivenolje til alle potetene er dekket av olje.
  7. Stek potetene midt i ovnen i ca. 35 min.
  8. Etter ca. 20 min tilsetter du de hele hvitløksfedd og rosmarinkvister, og steker det sammen med potetene de siste 15 minuttene.
  9. Server gjerne potetene rett fra pannen eller ha de over i en skål. Topp med frisk rosmarin og dryss over litt havsalt før servering.
Knuste poteter kan du også lage med potetrester fra gårsdagens middag.

Knuste poteter kan du også lage med potetrester fra gårsdagens middag.