
Dessert / Bakst,
Middag / Lunsj
Hjemmelaget focaccia
Oppskrift
Så enkelt er det å lage perfekt focaccia til tapasbordet!
Tid
Antall porsjoner
Dette trenger du
Focaccia
- 50 g gjær
- 6 dl lunkent vann
- 1 ts sukker
- 1 ts salt
- 2 dl Ybarra olivenolje
- 1 kg hvetemel
- 50 g gjær
- 6 dl lunkent vann
- 1 ts sukker
- 1 ts salt
- 2 dl Ybarra olivenolje
- 1 kg hvetemel
- 50 g gjær
- 6 dl lunkent vann
- 1 ts sukker
- 1 ts salt
- 2 dl Ybarra olivenolje
- 1 kg hvetemel
- 50 g gjær
- 6 dl lunkent vann
- 1 ts sukker
- 1 ts salt
- 2 dl Ybarra olivenolje
- 1 kg hvetemel
Topping
- 1 dl Ybarra olivenolje
- 1 ss flaksalt
- 3 ss Ybarra skivet oliven
- 1 dl Ybarra olivenolje
- 1 ss flaksalt
- 3 ss Ybarra skivet oliven
- 1 dl Ybarra olivenolje
- 1 ss flaksalt
- 3 ss Ybarra skivet oliven
- 1 dl Ybarra olivenolje
- 1 ss flaksalt
- 3 ss Ybarra skivet oliven
Slik gjør du
- Løs opp gjæren i lunkent vann. Tilsett sukker, salt, Ybarra olivenolje og mel. Elt deigen godt sammen. Deigen skal være ganske løs.
- Sett deigen til heving på et lunt sted til den har fått dobbel størrelse. Det tar ca. 1 time.
- Pensle en langpanne med Ybarra olivenolje. Hell deigen i formen og trykk den jevnt utover. La deigen etterheve i 30 minutter.
- Bruk fingertuppene og lag små groper i overflaten over hele focacciadeigen. Ringle over med Ybarra olivenolje. Dryss over flaksalt og oliven.
- Stek focacciaen på midterste rille i ca. 30 minutter. Avkjøl på rist, og del i biter før servering.

Olivenolje er det naturlige valget til både steking og baking, og passer ypperlig i en focaccia toppet med sorte oliven.