I samarbeid med

Hjemmelaget focaccia
Dessert / Bakst, Middag / Lunsj

Hjemmelaget focaccia

Oppskrift

Så enkelt er det å lage perfekt focaccia til tapasbordet!

Tid


ca 2 timer

Antall porsjoner


Dette trenger du


Focaccia

  • 50 g gjær
  • 6 dl lunkent vann
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 2 dl Ybarra olivenolje
  • 1 kg hvetemel
  • 50 g gjær
  • 6 dl lunkent vann
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 2 dl Ybarra olivenolje
  • 1 kg hvetemel
  • 50 g gjær
  • 6 dl lunkent vann
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 2 dl Ybarra olivenolje
  • 1 kg hvetemel
  • 50 g gjær
  • 6 dl lunkent vann
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 2 dl Ybarra olivenolje
  • 1 kg hvetemel

Topping

  • 3 ss Ybarra skivet oliven
  • 1 ss flaksalt
  • 1 dl Ybarra olivenolje
  • 3 ss Ybarra skivet oliven
  • 1 ss flaksalt
  • 1 dl Ybarra olivenolje
  • 3 ss Ybarra skivet oliven
  • 1 ss flaksalt
  • 1 dl Ybarra olivenolje
  • 3 ss Ybarra skivet oliven
  • 1 ss flaksalt
  • 1 dl Ybarra olivenolje

Slik gjør du


  1. Løs opp gjæren i lunkent vann. Tilsett sukker, salt, Ybarra olivenolje og mel. Elt deigen godt sammen. Deigen skal være ganske løs.
  2. Sett deigen til heving på et lunt sted til den har fått dobbel størrelse. Det tar ca. 1 time.
  3. Pensle en langpanne med Ybarra olivenolje. Hell deigen i formen og trykk den jevnt utover. La deigen etterheve i 30 minutter.
  4. Bruk fingertuppene og lag små groper i overflaten over hele focacciadeigen. Ringle over med Ybarra olivenolje. Dryss over flaksalt og oliven.
  5. Stek focacciaen på midterste rille i ca. 30 minutter. Avkjøl på rist, og del i biter før servering.
Olivenolje er det naturlige valget til både steking og baking, og passer ypperlig i en focaccia toppet med sorte oliven.

Olivenolje er det naturlige valget til både steking og baking, og passer ypperlig i en focaccia toppet med sorte oliven.