I samarbeid med

Gambas al pilpil
Middag / Lunsj

Gambas al pilpil

Oppskrift

En tapasklassiker du kan lage med både scampi og reker. Tilpass smaken selv ved å tilsette enten mer eller mindre chili.

Tid


15 minutter

Antall porsjoner


Dette trenger du


  • 0,25 dl Ybarra olivenolje
  • 2 stk hvitløksfedd
  • 0,5 ts tørkede chiliflak
  • 0,5 ts paprikapulver
  • 250 g middels store, rå scampi (behold gjerne skallet på)
  • 0,5 ss sitronsaft
  • Salt og pepper
  • 0,5 dl Ybarra olivenolje
  • 4 stk hvitløksfedd
  • 1 ts tørkede chiliflak
  • 1 ts paprikapulver
  • 500 g middels store, rå scampi (behold gjerne skallet på)
  • 1 ss sitronsaft
  • Salt og pepper
  • Ybarra olivenolje
  • hvitløksfedd
  • tørkede chiliflak
  • paprikapulver
  • middels store, rå scampi (behold gjerne skallet på)
  • sitronsaft
  • Salt og pepper
  • 1 dl Ybarra olivenolje
  • 8 stk hvitløksfedd
  • 2 ts tørkede chiliflak
  • 2 ts paprikapulver
  • 1 kg middels store, rå scampi (behold gjerne skallet på)
  • 2 ss sitronsaft
  • Salt og pepper

Slik gjør du


  1. Varm opp Ybarra olivenolje i en stekepanne på middels varme.
  2. Ha i hvitløk, chiliflak og paprikapulver, og stek i ca. 1 minutt til krydrene gir fra seg aroma.
  3. Skru opp til sterk varme, og ha i scampi og sitronsaft.
  4. Rør godt og stek i ca. 1-3 minutter, til rekene er rosa, men fortsatt spenstige.
  5. Smak til med salt og pepper, og server gjerne med litt finhakket persille.
Gambas al pil pil er en tapasklassiker!

Gambas al pil pil er en tapasklassiker!