I samarbeid med

Gambas al ajillo (reker i hvitløksolje)
Middag / Lunsj

Gambas al ajillo (reker i hvitløksolje)

Oppskrift

Gambas al ajillo, eller reker i hvitløksolje, er en svært populær tapasrett. Du kan lage den enten med hele reker eller ferdig pillede reker.

Tid


25

Antall porsjoner


Dette trenger du


  • 1 hvitløk
  • 0,5 chili
  • 0,5 dl YBARRA olivenolje
  • 500 g reker
  • 0,5 sitron
  • Finhakket persille
  • 2 hvitløk
  • 1 chili
  • 1 dl YBARRA olivenolje
  • 1 kg reker
  • 1 sitron
  • Finhakket persille
  • hvitløk
  • chili
  • YBARRA olivenolje
  • reker
  • sitron
  • Finhakket persille
  • 4 hvitløk
  • 2 chili
  • 2 dl YBARRA olivenolje
  • 2 kg reker
  • 2 sitron
  • Finhakket persille

Slik gjør du


  1. Finhakk hvitløk og chili.
  2. Varm opp YBARRA olivenolje på middels varme. Stek hvitløk og chili til hvitløken er myk og gyllen.
  3. Tilsett reker, enten hele eller ferdig pillede, og press over sitronsaft. La rekene bli varme og server. Topp gjerne med finhakket persille.
Gambas al ajillo (reker i hvitløksolje)

Gambas al ajillo (reker i hvitløksolje)