I samarbeid med

Albondigas (spanske kjøttboller)
Middag / Lunsj

Albondigas (spanske kjøttboller)

Oppskrift

Albondigas eller spanske kjøttboller er en klassiker på tapasbordet. Her får du en oppskrift på saftige kjøttboller med ekstra god smak.

Tid


45 min

Antall porsjoner


Dette trenger du


  • 0,5 løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 skiver loff
  • 0,5 dl kjøttkraft eller -buljong
  • 100 g kjøttdeig av svin
  • 100 g kjøttdeig av storfe
  • 1 egg
  • 1 ss revet manchego
  • 0,5 ss finhakket persille
  • Salt og pepper
  • 3 ss YBARRA olivenolje
  • 0,5 ts paprikapulver
  • 200 g hakkede tomater
  • 0,5 dl rødvin
  • 0,25 dl kjøttkraft eller -buljong
  • Salt og pepper
  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 4 skiver loff
  • 1 dl kjøttkraft eller -buljong
  • 250 g kjøttdeig av svin
  • 250 g kjøttdeig av storfe
  • 1 egg
  • 2 ss revet manchego
  • 1 ss finhakket persille
  • Salt og pepper
  • 4 ss YBARRA olivenolje
  • 1 ts paprikapulver
  • 400 g hakkede tomater
  • 1 dl rødvin
  • 0,5 dl kjøttkraft eller -buljong
  • Salt og pepper
  • løk
  • fedd hvitløk
  • loff
  • kjøttkraft eller -buljong
  • kjøttdeig av svin
  • kjøttdeig av storfe
  • egg
  • revet manchego
  • finhakket persille
  • Salt og pepper
  • YBARRA olivenolje
  • paprikapulver
  • hakkede tomater
  • rødvin
  • kjøttkraft eller -buljong
  • Salt og pepper
  • 2 løk
  • 4 fedd hvitløk
  • 8 skiver loff
  • 2 dl kjøttkraft eller -buljong
  • 400 g kjøttdeig av svin
  • 400 g kjøttdeig av storfe
  • 2 egg
  • 4 ss revet manchego
  • 2 ss finhakket persille
  • Salt og pepper
  • 5 ss YBARRA olivenolje
  • 2 ts paprikapulver
  • 800 g hakkede tomater
  • 2 dl rødvin
  • 1 dl kjøttkraft eller -buljong
  • Salt og pepper

Slik gjør du


  1. Finhakk løk og hvitløk. Stek den myk og gyllen i en stekepanne med litt YBARRA olivenolje.
  2. Bløtlegg loff i kjøttkraft eller -buljong i 5 minutter, og press ut væsken.
  3. Bland sammen løk og hvitløk, bløtlagt loff, kjøttdeig av svin, kjøttdeig av storfe, egg, revet manchego og persille i en bolle. Smak til med salt og pepper.
  4. Form små kjøttboller av blandingen.
  5. Varm opp en stekepanne på middels høy varme med YBARRA olivenolje. Stek kjøttbollene gylne.
  6. Tilsett resten av ingrediensene og la det småkoke i 20 minutter.
Spanske kjøttboller (albondigas)

Spanske kjøttboller (albondigas)