I samarbeid med

Karamell- og sjokoladeis
Dessert / Bakst

Karamell- og sjokoladeis

Oppskrift

Tid


Antall porsjoner


Dette trenger du


Iskrem:

  • 5 dl Tørsleffs usøtet kondensert melk eller kremfløte
  • 1 boks Tørsleffs søt kondensert melk
  • 1 dl karamellsaus
  • 1 pk Daim-kuler
  • 5 dl Tørsleffs usøtet kondensert melk eller kremfløte
  • 1 boks Tørsleffs søt kondensert melk
  • 1 dl karamellsaus
  • 1 pk Daim-kuler
  • 5 dl Tørsleffs usøtet kondensert melk eller kremfløte
  • 1 boks Tørsleffs søt kondensert melk
  • 1 dl karamellsaus
  • 1 pk Daim-kuler
  • 5 dl Tørsleffs usøtet kondensert melk eller kremfløte
  • 1 boks Tørsleffs søt kondensert melk
  • 1 dl karamellsaus
  • 1 pk Daim-kuler

Karamellsaus

  • 150 g sukker
  • 6 ss vann
  • 1,5 dl kremfløte
  • 4 ss smør
  • 1/2 ts salt
  • 150 g sukker
  • 6 ss vann
  • 1,5 dl kremfløte
  • 4 ss smør
  • 1/2 ts salt
  • 150 g sukker
  • 6 ss vann
  • 1,5 dl kremfløte
  • 4 ss smør
  • 1/2 ts salt
  • 150 g sukker
  • 6 ss vann
  • 1,5 dl kremfløte
  • 4 ss smør
  • 1/2 ts salt

Slik gjør du


Iskrem:

  1. Pisk kremfløten til krem.
  2. Vend inn Tørsleffs kondensert melk.
  3. Tilsett karamellsaus og daimkuler. Vend dette godt inn i kremen.
  4. Ha kremen over i en brødform dekket med bakepapir og ha over plastfolie.
  5. Sett i fryseren over natten.
  6. Topp med det du ønsker, for eksempel karamellsaus og daimkuler.

Velger du hjemmelaget karamellsaus bør denne lages i forkant så den rekker å kjøles ned.


Hjemmelaget karamellsaus:

  1. Ha sukker og vann i en tykkbunnet stålkjele. Fordel sukkeret jevnt utover i gryten.
  2. Kok opp sukkeret til det blir gyllent. Ikke rør hvis det blir ujevnt, bare vend på kjelen.
  3. Varm opp kremfløte i en kjele.
  4. Ta karamellen av platen og tilsett smør i terninger og deretter den varme fløten.
  5. La koke i 4 minutter. Den blir tykkere jo lengre du koker den. Smak til med salt.