
Dessert / Bakst
Karamell- og sjokoladeis
Oppskrift
Tid
Antall porsjoner
Dette trenger du
Iskrem:
- 5 dl Tørsleffs usøtet kondensert melk eller kremfløte
- 1 boks Tørsleffs søt kondensert melk
- 1 dl karamellsaus
- 1 pk Daim-kuler
- 5 dl Tørsleffs usøtet kondensert melk eller kremfløte
- 1 boks Tørsleffs søt kondensert melk
- 1 dl karamellsaus
- 1 pk Daim-kuler
- 5 dl Tørsleffs usøtet kondensert melk eller kremfløte
- 1 boks Tørsleffs søt kondensert melk
- 1 dl karamellsaus
- 1 pk Daim-kuler
- 5 dl Tørsleffs usøtet kondensert melk eller kremfløte
- 1 boks Tørsleffs søt kondensert melk
- 1 dl karamellsaus
- 1 pk Daim-kuler
Karamellsaus
- 150 g sukker
- 6 ss vann
- 1,5 dl kremfløte
- 4 ss smør
- 1/2 ts salt
- 150 g sukker
- 6 ss vann
- 1,5 dl kremfløte
- 4 ss smør
- 1/2 ts salt
- 150 g sukker
- 6 ss vann
- 1,5 dl kremfløte
- 4 ss smør
- 1/2 ts salt
- 150 g sukker
- 6 ss vann
- 1,5 dl kremfløte
- 4 ss smør
- 1/2 ts salt
Slik gjør du
Iskrem:
- Pisk kremfløten til krem.
- Vend inn Tørsleffs kondensert melk.
- Tilsett karamellsaus og daimkuler. Vend dette godt inn i kremen.
- Ha kremen over i en brødform dekket med bakepapir og ha over plastfolie.
- Sett i fryseren over natten.
- Topp med det du ønsker, for eksempel karamellsaus og daimkuler.
Velger du hjemmelaget karamellsaus bør denne lages i forkant så den rekker å kjøles ned.
Hjemmelaget karamellsaus:
- Ha sukker og vann i en tykkbunnet stålkjele. Fordel sukkeret jevnt utover i gryten.
- Kok opp sukkeret til det blir gyllent. Ikke rør hvis det blir ujevnt, bare vend på kjelen.
- Varm opp kremfløte i en kjele.
- Ta karamellen av platen og tilsett smør i terninger og deretter den varme fløten.
- La koke i 4 minutter. Den blir tykkere jo lengre du koker den. Smak til med salt.