Vi bruker cookies.

Les mer
I samarbeid med Tørsleffs
hjemmelaget karamellpudding med karamellsaus
Vanskelig Dessert
2 timer

Hjemmelaget karamellpudding

Karamellpudding er skikkelig dessertklassiker som smaker aller best når den er hjemmelaget.

4,6 (9 vurderinger)

Ingredienser

Slik gjør du

Karamellsaus

30 min

Ha vann, sitronsaft og sukker i et tykkbunnet kjele. Varm opp til det smelter, men pass på at sukkeret ikke blir brent. Ikke rør i sukkeret før det har smeltet helt.

Hell den ferdige karamellen over i en brødform som rommer 1 liter. Drei formen slik at karamellen dekker sider og bunn så jevnt som mulig. Karamell har veldig høy temperatur, så vær forsiktig. La karamellen avkjøles noe før du tilsetter karamellpuddingen.

Karamellpudding

1 time 30 min

Varm opp ovnen til 125 grader.

Rør sammen sukker og Tørsleffs vaniljesukker i usøtet kondensert melk. Visp eggene lett sammen. Hvis eggene vispes for kraftig kan puddingen bli hullete. Bland sammen egg og melk, og sil blandingen over i formen.

Sett formen i et vannbad, og ha inn i ovnen i 1,5 time. La den avkjøles og sett den inn i kjøleskapet til dagen etter. Der holder den i opptil 4 dager.

Næringsinnhold pr 100 gram

184,9 kcal
Proteiner 5,4 gram 13,9 %
Fett 5,8 gram 14,8 %
Karbohydrater 27,7 gram 70,7 %
Fiber 0 gram 0 %
Salt 0,2 gram 0,6 %

Produkter i oppskriften

Tørsleffs Vaniljesukker

Tørsleffs Vaniljesukker

Vaniljesukker med større innhold av ekte Bourbonvanilje. Gjenkjennes på sin særegne duft og aroma, originale smak og de sorte prikkene av ekte vanilje. En dypere mørk farge enn det som tidligere kjennetegnet vaniljesukker i det norske markedet.

Tørsleffs usøtet kondensert melk

Tørsleffs Usøtet Kondensert Melk

Mer fra Tørsleffs