
Hjemmelaget karamellpudding
Karamellpudding er skikkelig dessertklassiker som smaker aller best når den er hjemmelaget.
Ingredienser
Slik gjør du
Karamellsaus
30 minHa vann, sitronsaft og sukker i et tykkbunnet kjele. Varm opp til det smelter, men pass på at sukkeret ikke blir brent. Ikke rør i sukkeret før det har smeltet helt.
Hell den ferdige karamellen over i en brødform som rommer 1 liter. Drei formen slik at karamellen dekker sider og bunn så jevnt som mulig. Karamell har veldig høy temperatur, så vær forsiktig. La karamellen avkjøles noe før du tilsetter karamellpuddingen.
Karamellpudding
1 time 30 minVarm opp ovnen til 125 grader.
Rør sammen sukker og Tørsleffs vaniljesukker i usøtet kondensert melk. Visp eggene lett sammen. Hvis eggene vispes for kraftig kan puddingen bli hullete. Bland sammen egg og melk, og sil blandingen over i formen.
Sett formen i et vannbad, og ha inn i ovnen i 1,5 time. La den avkjøles og sett den inn i kjøleskapet til dagen etter. Der holder den i opptil 4 dager.
Næringsinnhold pr 100 gram
184,9 kcalProdukter i oppskriften

Tørsleffs Vaniljesukker
Vaniljesukker med større innhold av ekte Bourbonvanilje. Gjenkjennes på sin særegne duft og aroma, originale smak og de sorte prikkene av ekte vanilje. En dypere mørk farge enn det som tidligere kjennetegnet vaniljesukker i det norske markedet.
