Hjemmelaget karamellpudding
Karamellpudding er skikkelig dessertklassiker som smaker aller best når den er hjemmelaget.
Ingredienser
Slik gjør du
Karamellsaus
30 minHa vann, sitronsaft og sukker i en liten kjele. Varm opp på middels varme, til sukkeret begynner å smelte. Pass på at sukkeret ikke blir brent, senk gjerne varmen noe. Vent med å røre i sukkeret til det har smeltet helt.
Hell den ferdige karamellen over i en brødform som rommer 1 liter. Drei formen slik at karamellsausen dekker kantene og bunnen så jevnt som mulig. Karamell har veldig høy temperatur, så vær forsiktig. La karamellen avkjøles noe før du tilsetter karamellpuddingen.
Karamellpudding
1 time 30 minForvarm ovnen til 120 grader, over- og undervarme.
Rør sammen sukker og Tørsleffs vaniljesukker i usøtet kondensert melk til en melkeblanding.
Visp eggene lett sammen og vend forsiktig inn i melkeblandingen. Hvis eggene vispes for kraftig kan puddingen bli hullete.
Sil av blandingen gjennom et dørslag og la den hvile 10 minutter før du har den over i formen. Dette er for å unngå bobler i karamellpuddingen.
Hell blandingen over i formen.Finn fram en langpanne og hell i kaldt vann, som vannbad.
Sett formen i vannbadet. Vannet skal nå 1⁄3 opp på formen.
Stek karamellpuddingen på nederste rille i ovnen ved 120 grader, ca. 2 timer.
Avkjøl karamellpuddingen til romtemperatur på kjøkkenbenken før du setter den i kjøleskapet til dagen etter. Der holder den i opptil 4 dager.
Pynt med pisket krem og friske bær ved servering.
Næringsinnhold pr 100 gram
183,8 kcalProdukter i oppskriften
ReaLemon
Frisk og god sitronsaft av høy kvalitet. Perfekt til sjømat, kjøtt, marinader, drinker, salater og desserter.
Tørsleffs Vaniljesukker
Vaniljesukker med større innhold av ekte Bourbonvanilje. Gjenkjennes på sin særegne duft og aroma, originale smak og de sorte prikkene av ekte vanilje. En dypere mørk farge enn det som tidligere kjennetegnet vaniljesukker i det norske markedet.
Tørsleffs Usøtet Kondensert Melk
Tørsleffs Usøtet Kondensert Melk, et alternativ til fløte med fyldig og lett karamellisert smak, passer utmerket i supper, sauser, gryteretter, bakverk, samt i kaffe og te-drikker som fløteerstatning.