Vi bruker cookies.

Les mer
I samarbeid med Tørsleffs
key lime pie på et fat
Middels Dessert Påske
55 minutter

Enkel pai med lime

Denne enkle paien med lime er perfekt å ha på kakebordet uansett sesong.

5,1 (29 vurderinger)

Ingredienser

Slik gjør du

Bunn

20 min

Forvarm ovnen til 180 grader

Pensle en paiform på 22 centimeter i diameter med et tynt lag smeltet smør.

Ha kjeks, smør og brunt sukker i en food processor. Kjør til du har en finkornet blanding.

Ha kjeksblandingen over i paiformen og bruk baksiden av en spiseskje til å presse den godt ned i bunnen og opp langs kantene i et jevnt lag.

Stek bunnen på midterste rille i 10 minutter. Avkjøl helt før du har på fyllet.

Fyll

20 min

Rør eggeplommene godt sammen med Tørsleffs kondensert melk i en bakebolle. Tilsett limesaft, og rør sammen til du har en jevn blanding.

Ha fyllet over i den avkjølte paibunnen og stek paien midt i ovnen i cirka 10 minutter. Paien skal stivne på toppen.

Avkjøl paien på rist og sett den deretter i kjøleskapet i minimum 2 timer før servering.

Topping

15 min

Pisk sammen kremfløte og Tørsleffs vaniljesukker til en luftig krem.

Pynt paien med krem ved å bruke en skje eller sprøytepose. Topp gjerne med limeskiver og limeskall.

Kaken kan oppbevares i to til tre dager i kjøleskapet.

Næringsinnhold pr 100 gram

363,1 kcal
Proteiner 6,3 gram 9,2 %
Fett 20,3 gram 29,6 %
Karbohydrater 38,4 gram 55,9 %
Fiber 3,1 gram 4,4 %
Salt 0,6 gram 0,9 %

Produkter i oppskriften

Tørsleffs Søtet kondensert melk

Tørsleffs Søtet Kondensert Melk

Tørsleffs Søtet Kondensert Melk forbedrer saftighet og sprøhet i bakverk som karamellpudding, fudge, iskrem, kaffedrikker og søte desserter, og er ideell for å berike smak og tekstur.

Rea Lime

ReaLime

Limesaft av høy kvalitet som gir en frisk og eksotisk smak i maten eller drikken.

Mer fra Tørsleffs