Vi bruker cookies.

Les mer
I samarbeid med Tørsleffs
key lime pie på et fat
Middels Dessert Påske
55 minutter

Enkel pai med lime

Denne enkle paien med lime er perfekt å ha på kakebordet på varme sommerdager.

4 (4 vurderinger)

Ingredienser

Slik gjør du

Bunn

20 min

Forvarm ovnen til 180 grader

Pensle en paiform på 22 centimeter i diameter med et tynt lag smeltet smør.

Ha kjeks, smør og brunt sukker i en food processor. Kjør til du har en finkornet blanding.

Ha kjeksblandingen over i paiformen og bruk baksiden av en spiseskje til å presse den godt ned i bunnen og opp langs kantene i et jevnt lag.

Stek bunnen på midterste rille i 10 minutter. Avkjøl helt før du har på fyllet.

Fyll

20 min

Rør eggeplommene godt sammen med Tørsleffs kondensert melk i en bakebolle. Tilsett limesaft, og rør sammen til du har en jevn blanding.

Ha fyllet over i den avkjølte paibunnen og stek paien midt i ovnen i cirka 10 minutter. Paien skal stivne på toppen.

Avkjøl paien på rist og sett den deretter i kjøleskapet i minimum 2 timer før servering.

Topping

15 min

Pisk sammen kremfløte og Tørsleffs vaniljesukker til en luftig krem.

Pynt paien med krem ved å bruke en skje eller sprøytepose. Topp gjerne med limeskiver og limeskall.

Kaken kan oppbevares i to til tre dager i kjøleskapet.

Næringsinnhold pr 100 gram

367,3 kcal
Proteiner 5,3 gram 7,8 %
Fett 20,1 gram 29,5 %
Karbohydrater 40,7 gram 59,9 %
Fiber 1,2 gram 1,7 %
Salt 0,7 gram 1,1 %

Mer fra Tørsleffs