I samarbeid med Tørsleffs
SPOON pannekaker med rørte jordbær web
Enkelt Tilbehør Dessert
45 minutter

Hjemmelaget syltetøy

Med hjemmelaget syltetøy kan du velge dine favorittbær og velge søtning etter smak og ønske.

3,4 (13 vurderinger)

Antall porsjoner

Ingredienser

Slik gjør du

Hjemmelaget syltetøy

45 min

Rens bærene eller frukten og del opp i mindre biter, kok opp og la det småkoke i 2-5 minutter.

Bland sammen sukker og syltepulver, og tilsett under omrøring. La det småkoke i 2-3 minutter. Om bærene eller frukten er veldig bløte, kan du redusere mengden bær.

Skum av syltetøyet.

Test om syltetøyet har ønskelig tykkelse: Sett en tallerken i fryseren så den blir iskald, ha på 1 ss med syltetøy og legg tallerkenen den i kjøleskapet i 2-3 minutter. Om syltetøyet er fast og fint, er syltetøyet ferdig kokt. Om det fortsatt er flytende, må det tilsettes litt mer syltepulver og 2-3 ss sukker under koking for å forhindre at det klumper seg.

Hell syltetøyet over i varme, steriliserte glass. Fyll glassene helt fulle, pass på at du ikke søler på kantene. Syltetøyet kan også fryses i egnede bokser.

Skru på lokk og sett glassene opp ned til syltetøyet er avkjølt.

Oppbevar syltetøyet mørkt og kjølig.

Næringsinnhold pr 100 gram

124,4 kcal
Proteiner 0,8 gram 2,7 %
Fett 0,7 gram 2,4 %
Karbohydrater 24,8 gram 81,4 %
Fiber 4,1 gram 13,6 %
Salt 0 gram 0 %

Produkter i oppskriften

Tørsleffs syltepulver

Tørsleffs Syltepulver

Vegetabilsk fortykningsmiddel som jevner uansett sukkermengde. Posens innhold rekker til 4 - 6 kg syltetøy eller marmelade.

Mer fra Tørsleffs