Hjemmelaget syltetøy
Med hjemmelaget syltetøy kan du velge dine favorittbær og velge søtning etter smak og ønske.
Antall porsjoner
Ingredienser
Slik gjør du
Hjemmelaget syltetøy
45 minRens bærene eller frukten og del opp i mindre biter, kok opp og la det småkoke i 2-5 minutter.
Bland sammen sukker og syltepulver, og tilsett under omrøring. La det småkoke i 2-3 minutter. Om bærene eller frukten er veldig bløte, kan du redusere mengden bær.
Skum av syltetøyet.
Test om syltetøyet har ønskelig tykkelse: Sett en tallerken i fryseren så den blir iskald, ha på 1 ss med syltetøy og legg tallerkenen den i kjøleskapet i 2-3 minutter. Om syltetøyet er fast og fint, er syltetøyet ferdig kokt. Om det fortsatt er flytende, må det tilsettes litt mer syltepulver og 2-3 ss sukker under koking for å forhindre at det klumper seg.
Hell syltetøyet over i varme, steriliserte glass. Fyll glassene helt fulle, pass på at du ikke søler på kantene. Syltetøyet kan også fryses i egnede bokser.
Skru på lokk og sett glassene opp ned til syltetøyet er avkjølt.
Oppbevar syltetøyet mørkt og kjølig.
Næringsinnhold pr 100 gram
124,4 kcalProdukter i oppskriften
Tørsleffs Syltepulver
Vegetabilsk fortykningsmiddel som jevner uansett sukkermengde. Posens innhold rekker til 4 - 6 kg syltetøy eller marmelade.