Karamell- og sjokoladeis
En lekker og enkel iskake med karamell og sjokolade. Perfekt til festbordet!
Ingredienser
Slik gjør du
Hjemmelaget karamellsaus
30 minHa sukker og vann i en tykkbunnet stålkjele. Fordel sukkeret jevnt utover i gryten.
Kok opp sukkeret til det blir gyllent. Ikke rør hvis det blir ujevnt, bare vend på kjelen.
Varm opp kremfløte i en kjele.
Ta karamellen av platen og tilsett smør i terninger og deretter den varme fløten.
La koke i 4 minutter. Den blir tykkere jo lengre du koker den. Smak til med salt.
Iskake
15 minPisk Tørsleffs usøtet kondensert melk eller kremfløte til krem.
Vend inn Tørsleffs søtet kondensert melk.
Tilsett karamellsaus og daimkuler. Vend dette godt inn i iskremblandingen.
Ha iskremblandingen over i en brødform dekket med bakepapir og ha over plastfolie.
Sett i fryseren over natten.
Topp med det du ønsker, for eksempel karamellsaus og daimkuler.
Tips: Velger du hjemmelaget karamellsaus bør denne lages i forkant så den rekker å kjøles ned.
Næringsinnhold pr 100 gram
289,8 kcalProdukter i oppskriften
Tørsleffs Usøtet Kondensert Melk
Tørsleffs Usøtet Kondensert Melk, et alternativ til fløte med fyldig og lett karamellisert smak, passer utmerket i supper, sauser, gryteretter, bakverk, samt i kaffe og te-drikker som fløteerstatning.
Tørsleffs Søtet Kondensert Melk
Tørsleffs Søtet Kondensert Melk forbedrer saftighet og sprøhet i bakverk som karamellpudding, fudge, iskrem, kaffedrikker og søte desserter, og er ideell for å berike smak og tekstur.