I samarbeid med Tørsleffs
karamell og sjokoladeis på et hvitt fat
Middels Dessert
45 minutter

Karamell- og sjokoladeis

En lekker og enkel iskake med karamell og sjokolade. Perfekt til festbordet!

4,3 (14 vurderinger)

Ingredienser

Slik gjør du

Hjemmelaget karamellsaus

30 min

Ha sukker og vann i en tykkbunnet stålkjele. Fordel sukkeret jevnt utover i gryten.

Kok opp sukkeret til det blir gyllent. Ikke rør hvis det blir ujevnt, bare vend på kjelen.

Varm opp kremfløte i en kjele.

Ta karamellen av platen og tilsett smør i terninger og deretter den varme fløten.

La koke i 4 minutter. Den blir tykkere jo lengre du koker den. Smak til med salt.

Iskake

15 min

Pisk Tørsleffs usøtet kondensert melk eller kremfløte til krem.

Vend inn Tørsleffs søtet kondensert melk.

Tilsett karamellsaus og daimkuler. Vend dette godt inn i iskremblandingen.

Ha iskremblandingen over i en brødform dekket med bakepapir og ha over plastfolie.

Sett i fryseren over natten.

Topp med det du ønsker, for eksempel karamellsaus og daimkuler.

Tips: Velger du hjemmelaget karamellsaus bør denne lages i forkant så den rekker å kjøles ned.

Næringsinnhold pr 100 gram

289,8 kcal
Proteiner 5 gram 8,6 %
Fett 13,7 gram 23,8 %
Karbohydrater 37,1 gram 64,5 %
Fiber 1,5 gram 2,6 %
Salt 0,3 gram 0,4 %

Produkter i oppskriften

Tørsleffs usøtet kondensert melk

Tørsleffs Usøtet Kondensert Melk

Tørsleffs Usøtet Kondensert Melk, et alternativ til fløte med fyldig og lett karamellisert smak, passer utmerket i supper, sauser, gryteretter, bakverk, samt i kaffe og te-drikker som fløteerstatning.

Tørsleffs Søtet kondensert melk

Tørsleffs Søtet Kondensert Melk

Tørsleffs Søtet Kondensert Melk forbedrer saftighet og sprøhet i bakverk som karamellpudding, fudge, iskrem, kaffedrikker og søte desserter, og er ideell for å berike smak og tekstur.

Mer fra Tørsleffs