
Karamell- og sjokoladeis
En lekker og enkel iskake med karamell og sjokolade. Perfekt til festbordet!
Ingredienser
Slik gjør du
Iskrem
15 minPisk kremfløten til krem.
Vend inn Tørsleffs kondensert melk.
Tilsett karamellsaus og daimkuler. Vend dette godt inn i kremen.
Ha kremen over i en brødform dekket med bakepapir og ha over plastfolie.
Sett i fryseren over natten.
Topp med det du ønsker, for eksempel karamellsaus og daimkuler.
Hjemmelaget karamellsaus
30 minHa sukker og vann i en tykkbunnet stålkjele. Fordel sukkeret jevnt utover i gryten.
Kok opp sukkeret til det blir gyllent. Ikke rør hvis det blir ujevnt, bare vend på kjelen.
Varm opp kremfløte i en kjele.
Ta karamellen av platen og tilsett smør i terninger og deretter den varme fløten.
La koke i 4 minutter. Den blir tykkere jo lengre du koker den. Smak til med salt.
Tips: Velger du hjemmelaget karamellsaus bør denne lages i forkant så den rekker å kjøles ned.
Næringsinnhold pr 100 gram
289,9 kcalProdukter i oppskriften
