Baba ganoush
Prøv vår enkle og smakfulle oppskrift på baba ganoush, også kjent som moutabal. En himmelsk aubergine-rett som er det perfekte tilbehøret til mezze og sommerfest.
Antall porsjoner
Ingredienser
Slik gjør du
Baba ganush
1 timeForvarm ovnen til 200 grader, over- og undervarme. Gjør klart et bakepapirkledd stekebrett.
Stikk flere hull i auberginene med en gaffel og plasser dem på bakebrettet. Stek i ovnen i ca. 40-45 minutter, eller til auberginene er myke.
Ta auberginene ut av ovnen og avkjøl. Fjern deretter skinnet og kutt auberginekjøttet i småbiter.
Bland sammen aubergine, Al'Fez Tahini, sitronsaft, finhakket hvitløk, olivenolje, salt og pepper i en bolle. Bruk en stavmikser eller en blender for å lage en jevn puré.
Smak til med ekstra salt og sitronsaft om nødvendig. Top med frisk persille.
Server og nyt til brød eller som dip til grønnsaker.
Næringsinnhold pr 100 gram
89,9 kcalProdukter i oppskriften
Al'Fez Naturell Tahini
Malte ristede sesamfrø av høy kvalitet med en rik kremet konsistens. Tahini er en viktig ingrediens i retter som hummus og baba ganoush.