I samarbeid med Heinz
Grillet kyllingburger med Heinz dressinger
Tema Grilling

Grillekspertens beste tips til perfekt grillet kyllingfilet

Vil du ha et saftig kyllingbryst på grillen? Her gir norgesmester Jan Ivar Nykvist deg sine beste tips.

Grilling av kyllingbryst eller kyllingfilet er et perfekt valg når du vil ha et smakfullt grillmåltid som både er magert og proteinrikt. Ettersom kyllingbrystet er den magreste delen av kyllingen, er det dessverre også den delen som fort kan bli tørr under grilling.

Grillet kyllingburger

Jan Ivar Nykvist er norgesmester i grilling, og han vet akkurat hva som skal til for å lykkes med kyllingbrystet: Steketermometer og to varmesoner på grillen. Men aller først er det viktig med gode forberedelser.

– Når jeg skal grille kylling, pensler jeg brystet med olje før jeg krydrer det med salt og pepper. Hvis jeg marinerer kyllingen før grilling, tørker jeg av det meste av marinaden før det legges på grillen, slik at ikke oljen rennet ned i grillen og skaper flammer.

dekket bord med forskjellige grillmat

Her får du norgesmesterens beste tips til grilling av saftig kyllingbryst:

  1. Brun kyllingbrystet på direkte varme, og flytt det over på indirekte varme. La det ligge der til det er ferdig.
  2. Bruk et digitalt steketermometer og ta kyllingbrystet av grillen når det har 63-65 grader i kjernetemperatur. La kyllingbrystet hvile i 5 minutter før det skjæres i skiver.
  3. Hvis du sliter med at kyllingbrystet er tørt, har du garantert grillet det for lenge. Ved å bruke et steketermometer har du full kontroll, og resultatet blir like bra hver gang.
  4. Server gjerne kyllingbrystet som en burger med godt tilbehør, sammen med HEINZ Curry Mango Sauce og HEINZ Garlic Sauce.
Heinz grill burger kylling sauser 10
Tekst Spoon Agency
Foto Spoon Agency
Publisert 12.08.2022
Oppdatert 15.09.2022

Mer fra Heinz