I samarbeid med Heinz
saftig hamburger på en fjøl med dipsauser ved siden av
Tema Grilling

Grillekspertens beste tips til en ekstra saftig hamburger

Vil du ha en saftig hamburger på grillen? Her gir norgesmesteren i grilling deg sine beste tips.

Å grille en hamburger uten at den blir for tørr eller sitter fast på grillen kan være en utfordring. Jan Ivar Nykvist er norgesmester i grilling, og han vet akkurat hva som skal til for å lykkes: Nok fett og to varmesoner på grillen.

Ikke ett fett

Utvalget av ferdige hamburgere av god kvalitet har blitt stadig større i de aller fleste dagligvarebutikker. Det som kjennetegner disse hamburgerne er både kvaliteten på kjøttet, som gjerne er høyrygg, og en høy fettprosent. Mange velger derimot å lage hamburgeren sin selv. Det finnes mange oppskrifter der du tilsetter både det ene og det andre i hamburgerkjøttet, men hva er best – rent kjøtt eller ikke?

– Når du skal grille hamburger, synes jeg det er viktig med en ren burger som kun består av kjøtt. Hvis du skal lage burgeren selv, pass på at den inneholder nok fett til at burgeren blir saftig, sier Nykvist.

For det er nettopp fettet som er kilden til suksess – derfor kan det være lurt å droppe karbonadedeigen når du lager hamburger selv. Da kan hamburgeren bli tørr og kjedelig på smak. I stedet for å fylle hamburgerkjøttet med masse ekstra ingredienser, er det også bedre å toppe hamburgeren med smaker i etterkant. Da blir det enklere å lykkes med grilling av hamburgeren.

dekket bord med forskjellige grillmat

Her får du norgesmesterens beste tips til grilling av saftig hamburger:

  1. Krydre burgeren med salt og pepper før grilling.
  2. Brun burgeren på direkte varme, og grill den ferdig på indirekte varme. Da har du bedre kontroll.
  3. Hvis du skal pensle burgeren med HEINZ BBQ-saus, gjør du det mot slutten av grilltiden. Ettersom BBQ-sauser inneholder sukker, vil den fort brenne seg hvis du har på sausen fra start.
  4. Hvis du synes burgeren blir tørr, er problemet enten at du har en burger som har for lite fett i seg, eller at du har grillet den for lenge. Burger av god kvalitet kan gjerne ha en lyserosa kjerne.
  5. La burgeren hvile i noen minutter før den serveres.
  6. Server hamburgeren med HEINZ BBQ Sauce i bunn og HEINZ Burger Sauce på toppen.
Heinz grill burger kylling sauser 10
Tekst Spoon Agency
Foto Spoon Agency
Publisert 12.08.2022
Oppdatert 15.09.2022

Mer fra Heinz