I samarbeid med Heinz
Heinz Wok med kylling og worchestersauce
Tema Tilbehør

Slik bruker (og uttaler) du Worcestershire Sauce

Worcestershire Sauce, også kjent som Worcester Sauce, er en britisk klassiker som kan brukes i et hav av hverdagsretter.

«Vorsester», «vøschter» eller «worster»? Det er ikke så lett å vite, men skal vi følge dialekten i området sausen kommer fra, uttales det VU-STER.

Worcestersaus er en gjæret saus, laget på blant annet eddik og melasse. Lignende sauser har røtter langt tilbake, noen hevder så langt tilbake som til romertiden. Det vi i dag kjenner som worcestersausen, ble til i Worcester i England i 1835. Den er nå best kjent som et klassisk innslag i britisk kjøkken, og går under mange navn – worchester-, worcester- og worchestershiresaus – men i mange norske butikker finner du den under navnet Worcester Sauce.

Heinz Worcester Sauce er en klassisk worcestersaus med fyldig og rik smak av krydder og ingefær. I britisk kjøkken blir sausen typisk brukt i den tradisjonelle kjøttpaien og kjøttstuingen. Men worcestersaus kan brukes til så mye mer!

Her er 4 av våre favorittmiddager med Worcester Sauce:

1. Tomatsuppe med Worcestersaus

Worcester Sauce fungerer også perfekt til å heve smaken på tomatsuppen. Lager du fra bunnen av, kan du tilsette 1-2 spiseskjeer Worcester Sauce i buljongen. Har du derimot halv- eller helferdig tomatsuppe, kan den tilsettes mot slutten av koketiden.

2. Toast med Worcestersaus

Selv det enkleste smørbrød kan få helgestandard med et lag Worcester Sauce under osten før steking. Et annet smakfullt alternativ er å marinere kjøttet du skal ha i smørbrødet med Worcester Sauce, før det legges mellom brødene.

3. Wok med Worcestersaus

Heinz Worcester Sauce kan brukes i hjemmelaget woksaus, i kombinasjon med for eksempel hvitløk, soyasaus og chili. Den kan også brukes alene, ved å tilsette 2 spiseskjeer Worcester Sauce til kjøttet mot slutten av steketiden.

4. Burger med Worcestersaus

Vil du ha en rikere smak i burgeren, er det mulig både i hjemmelaget og ferdig rett. Lager du burger fra bunnen av, kan du tilsette noen spiseskjeer Heinz Worcester Sauce i burgerblandingen før steking. Du kan også bruke den som dressing på en ferdig burger.

saftig hamburger på en fjøl med dipsauser ved siden av
Tekst Spoon Agency
Foto Spoon Agency
Publisert 12.08.2022
Oppdatert 15.09.2022

Mer fra Heinz