I samarbeid med Heinz
Shakshouka med Heinz chilisaus
Tema Tilbehør

Fem retter som blir enda bedre med chilisaus

Dette enkle smakstrikset med Heinz Chili Sauce bør alle som liker å lage mat kjenne til!

Det finnes mange måter å skape gode smaker på, men ikke alle er like enkle. Tomatbaserte sauser kan for eksempel være ganske tidkrevende når du er ute etter en ordentlig rund og fyldig smak.

Har du ikke så mye tid til forberedelsene, er imidlertid en mild og god chilisaus alltid praktisk å ha stående i skapet. Fordelen med Heinz Chili Sauce er at den er tomatbasert, noe som vil si at den i enda større grad bidrar til en fyldig og god smak i andre tomatbaserte retter.

Selv om den heter Chilisaus, er den ikke sterk – så ingen grunn til panikk. Den minner rett og slett mer om en litt rundere og fyldig ketchup med ekstra smak.

Fem retter som blir bedre med chilisaus

Burger og fries er ofte det som får Heinz Chili Sauce frem på bordet. Men den tomatbaserte chilisausen har flere gode bruksområder! Hva med å:

1. Ha chilisaus i dippen

Mange ulike dipper lages med ketchup eller tomatpuré, men prøv i stedet Heinz Chili Sauce. Da får du enda mer smak på dippen. Bytt ut ketchup med Heinz Chili Sauce, eller erstatt 1 ts tomatpuré med 1 ss chilisaus.

Bilde: Noen dråper eplesidereddik kan gi deg en rundere smak på pastasausen.

Bilde: Heinz Chili Sauce gir ekstra god smak på pastasausen

2. Ha chilisaus i pastasausen

Lager du pastasaus fra bunnen av, kan du tilsette to spiseskjeer Heinz Chili Sauce til én boks hakkede tomater. Alternativt tilsetter du samme mengde til et glass ferdiglaget pastasaus før du varmer opp sausen.

3. Putt chilisaus i kyllingmarinade

Skal du marinere kyllingen før du steker den? Ha 1-2 ss Heinz Chili Sauce i marinaden. Da får du tilført både syre og sødme med én enkelt ingrediens.

4. Bruk chilisaus som topping på pølsa

Du vet hvordan du vanligvis bruker ketchup? Prøv med Heinz Chili Sauce i stedet!

5. Lag trendretten Shakshuka

Shakshuka er en populær frokostrett med egg i tomatsaus. Vi anbefaler å servere shakshuka som helgebrunsj, men den passer også godt som en enklere middag eller til kvelds.

Fakta om Heinz:

Heinz Chili Sauce er en klassisk blanding av solmodne tomater og chili. Med en fin konsistens og smakfull sammensetning av krydder, gjør den det enkelt å forbedre sauser og gryteretter. Eller rett og slett direkte på tallerkenen.

Innen 2025 skal absolutt alle av Heinz’ tomater over hele verden komme fra bærekraftig produksjon. Nye jordbruksmetoder gjør at de kan få mer ut av hver avling, samtidig som de bruker mindre av jordens ressurser.

Hver bit av tomatene blir brukt. Det som ikke havner i en Heinz-flaske, blir gjenbrukt som dyrefor, kompost eller gjødsel for fremtidige avlinger.

Tekst Spoon Agency
Foto Spoon Agency
Publisert 12.08.2022
Oppdatert 15.09.2022

Mer fra Heinz