I samarbeid med Caj P.
grillede grønnsaker med en flaske Caj P grillolje stående foran
Tema Grilling

Derfor får du ekstra saftig kjøtt når du bruker grillolje

En grillolje gjør mer enn å tilføre kjøttet god smak. Bruker du den riktig, sørger den også for at kjøttet holder seg mørt og godt.

– Matlaging handler om så mange parametere at det kan føles vanskelig. Både luftfuktigheten, grillen din, intensiteten på grillen, grillkullet og vinden har betydning for resultatet, sier grillekspert Daniel Barry.

Han er imidlertid tilhenger av å gjøre grillingen så enkel som mulig, og et av hans beste tips for å lykkes med grillmaten er å bruke grillolje.

Både marinade og grillolje

Før du legger kjøttet på grillen, bør du både marinere og temperere det. Dette er viktig for at resultatet skal bli så bra som mulig.

– Når du legger kjøttet eller fisken på grillen, pensler du det underveis med grillolje. Hvis du har brukt en oljebasert marinade, vil ikke nødvendigvis grilloljen være så ulik denne. Du kan også bruke grillolje til å marinere i og til å pensle med etterpå, forteller Barry.

Det er likevel smart å ikke falle for fristelsen om å droppe det ene leddet i grillprosessen, for marinering og pensling har hver sin funksjon.

– Mens marineringen skal heve smaksopplevelsen og gjøre kjøttet mørere, bidrar grilloljen til å kapsle kjøttsaften inne i kjøttstykket, forklarer Daniel Barry.

Crispy overflate

Ha derfor med deg en skål med grillolje til grillen og fortsett å pensle underveis. Dette er ekstra viktig når du grille store kjøttstykker, som skal ligge på grillen lenge.

Når du pensler med jevne mellomrom, sørger du for at det hele tiden tilføres ekstra væske til kjøttet, slik at det totale væsketapet blir mindre. Resultatet blir et saftig og godt kjøttstykke.

– Hvis du bruker grillolje på kjøtt som stekes på direkte varme, vil du se at det kan bli mye aktivitet på grillen og flammene herjer litt med kjøttet. Varmen vil da gi kjøttet en ekstra crispy overflate, og resultatet kan bli helt fantastisk, sier grilleksperten.

tallerken med grillede grønnsaker

Grillolje kan brukes til å pensle både kjøtt og grønnsaker.

Pakk inn maten

Et annet godt tips hvis du er ute etter et saftig og godt resultat, er å ha en pakke aluminiumsfolie tilgjengelig.

– Grill det marinerte kjøttet eller fisken, pensle det med grillolje og pakk det så inn i aluminiumsfolien. Maten får da en nydelig brunfarge, men når du steker det ferdig i folien sørger du for at væsketapet blir enda mindre, forklarer Daniel Barry.

Tre forskjellige grilloljer fra Caj P.

BBQ Oil Original, BBQ Oil Smokey Hickory og BBQ Oil Hvitløk fra Caj P. kjøper du i din lokale matbutikk.

Tekst Spoon Agency
Foto Spoon Agency
Publisert 22.08.2022
Oppdatert 15.09.2022

Mer fra Caj P.