Vi bruker cookies.

Les mer
I samarbeid med Il Torrione
Il torrione pavolva 5 SDM
Middels Bakst Dessert
1 time 15 minutter

Pavlova med limekrem og balsamico-topping

En frisk og smakfull pavlova, med en bunn som er sprø på utsiden og myk inni.

4,5 (2 vurderinger)

Antall porsjoner

Ingredienser

Slik gjør du

Pavlovabunn

1 time

Varm opp ovnen til 100 grader på over- og undervarme.

Pass på at bollen du bruker er ren. Vask den gjerne med en halv sitron om du er usikker på om den er helt fettfri. Skill eggene og pass på at det ikke kommer med noe eggeplomme.

Pisk eggehvitene i 3 minutter før du tilsetter sukkeret - litt og litt av gangen.

Pisk videre til eggehvitene begynner å forme små topper.

Tilsett Il Torrione hvitvinseddik og maizena. Pisk videre til marengsen er helt stiv. Du skal kunne løfte bollen på hodet uten at noe renner ut.

Ha bakepapir på en stekeplate. Bruk en slikkepott for å forme marengsen til en kakebunn.

Stek midt i ovnen i 1 time. La bunnen avkjøles helt før du tar den ut. Dette tar 2-3 timer. Lag bunnen gjerne kvelden i forveien og la den stå over natta.

Limekrem

15 min

Pisk kremfløten stiv og tilsett sukker, limesaft og skall fra lime.

Fordel kremen over pavlovabunnen rett før servering.

Del opp jordbærene i biter, fordel over kaken og topp med Crema con aceto Balsamico.

Næringsinnhold pr 100 gram

188,5 kcal
Proteiner 2,1 gram 5,4 %
Fett 7,2 gram 18,8 %
Karbohydrater 28,3 gram 73,3 %
Fiber 0,9 gram 2,3 %
Salt 0,1 gram 0,2 %

Produkter i oppskriften

Il Torrione Hvitvinseddik

Il Torrione Hvitvinseddik

Hvitvinseddik med 6% surhetsgrad i delikate bordoleseflasker.

Il Torrione Crema Balsamico

Il Torrione Crema Balsamico

Kraftig smak og tykk konsistens. Den gir en søt og fyldig smak og er meget god å dekorere med.

Mer fra Il Torrione