I samarbeid med

Panna cotta med balsamico og sitronmelisse
Dessert / Bakst

Panna cotta med balsamico og sitronmelisse

Oppskrift

Panna cotta er en italiensk dessertklassiker som ofte serveres med jordbær. Topper du jordbærene med Crema con aceto Balsamico blir bærene ekstra søte og gode.

Tid


15 minutter + hviletid

Antall porsjoner


Dette trenger du


gelatinplater

  • 1,5 gelatinplater
  • 1 ss sukker
  • 0,5 honning
  • 1,5 dl kremfløte
  • 0,75 dl helmelk
  • 0,5 vaniljestang
  • 0,5 lime, skallet
  • 2 glass eller porsjonsformer
  • 3 gelatinplater
  • 1,5 ss sukker
  • 1 honning
  • 3 dl kremfløte
  • 1,5 dl helmelk
  • 1 vaniljestang
  • 1 lime, skallet
  • 4 glass eller porsjonsformer
  • 4,5 gelatinplater
  • 2,5 ss sukker
  • 1,5 honning
  • 4,5 dl kremfløte
  • 2,25 dl helmelk
  • 1 vaniljestang
  • 1,5 lime, skallet
  • 6 glass eller porsjonsformer
  • 6 gelatinplater
  • 3 ss sukker
  • 2 honning
  • 6 dl kremfløte
  • 3 dl helmelk
  • 1,5 vaniljestang
  • 2 lime, skallet
  • 8 glass eller porsjonsformer

Topping

  • jordbær
  • Il Torrione Crema con aceto Balsamico
  • Frisk sitronmelisse
  • jordbær
  • Il Torrione Crema con aceto Balsamico
  • Frisk sitronmelisse
  • jordbær
  • Il Torrione Crema con aceto Balsamico
  • Frisk sitronmelisse
  • jordbær
  • Il Torrione Crema con aceto Balsamico
  • Frisk sitronmelisse

Slik gjør du


  1. Legg gelatinplatene i en skål med kaldt vann. La de ligge til de har myknet godt opp, ca. 10 minutter.
  2. Smelt sukkeret forsiktig på lav temperatur i en tykkbunnet kjele til sukkeret er gyllent. Pass på at sukkeret ikke blir brent. Tilsett honning, fløte og melk til en fløteblanding. Varm opp fløteblandingen på lav temperatur under stadig omrøring. Blandingen skal ikke koke.
  3. Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Ha i hele vaniljestangen sammen med frøene i fløteblandingen og tilsett limeskall. La fløteblandingen stå og trekke på lav temperatur uten å koke, ca. 5 minutter. Klem ut vannet av gelatinplatene og rør inn i fløteblandingen med en visp. Sil av for å unngå klumper fra gelatinen og fordel i 4 former eller glass. Avkjøl i ca. 4 timer til kremmassen har stivnet.
  4. Ved servering: Del opp jordbær og drypp over Crema con aceto Balsamico. Pynt med sitronmelisse og nyt.
Jordbær-panna cotta med Crema con aceto Balsamico

Jordbær-panna cotta med Crema con aceto Balsamico