I samarbeid med

Marokkanske kjøttboller
Middag / Lunsj

Marokkanske kjøttboller

Oppskrift

Saftige marokkanske kjøttboller laget med smaksrike krydder og urter.

Tid


40 min

Antall porsjoner


Dette trenger du


Kjøttboller

  • 1/2 gul løk
  • 1/2 fedd hvitløk
  • 1/2 grønn paprika
  • 1/2 ss persille
  • 1/2 ss koriander
  • 3/4 ts paprikapulver
  • 1/2 ts spisskummen
  • 1/8 ts kanel
  • 1/2 ts Al’Fez Ras El Hanout
  • Salt og pepper
  • 200 g kjøttdeig/lammekjøttdeig
  • 1 ss olivenolje
  • 1/2 glass Al’Fez Moroccan Meatball Cooking Sauce
  • 1 gul løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 grønn paprika
  • 1 ss persille
  • 1 ss koriander
  • 1 1/2 ts paprikapulver
  • 1 ts spisskummen
  • 1/4 ts kanel
  • 1 ts Al’Fez Ras El Hanout
  • Salt og pepper
  • 400 g kjøttdeig/lammekjøttdeig
  • 2 ss olivenolje
  • 1 glass Al’Fez Moroccan Meatball Cooking Sauce
  • gul løk
  • hvitløk
  • grønn paprika
  • persille
  • koriander
  • paprikapulver
  • spisskummen
  • kanel
  • Al’Fez Ras El Hanout
  • Salt og pepper
  • kjøttdeig/lammekjøttdeig
  • olivenolje
  • Al’Fez Moroccan Meatball Cooking Sauce
  • 2 gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 grønn paprika
  • 2 ss persille
  • 2 ss koriander
  • 3 ts paprikapulver
  • 2 ts spisskummen
  • 1/2 ts kanel
  • 2 ts Al’Fez Ras El Hanout
  • Salt og pepper
  • 800 g kjøttdeig/lammekjøttdeig
  • 4 ss olivenolje
  • 2 glass Al’Fez Moroccan Meatball Cooking Sauce

Tilbehør

  • Al’Fez Moroccan Spiced Couscous
  • Tynnbrød eller naanbrød
  • Al’Fez Moroccan Spiced Couscous
  • Tynnbrød eller naanbrød
  • Al’Fez Moroccan Spiced Couscous
  • Tynnbrød eller naanbrød
  • Al’Fez Moroccan Spiced Couscous
  • Tynnbrød eller naanbrød

Slik gjør du


  1. Finhakk løk, hvitløk, paprika, persille og koriander. Ha over i en bolle og tilsett paprikakrydder, spisskummen, kanel, Al’Fez Ras El Hanout, salt og pepper.
  2. Bland inn kjøttdeigen og form små kjøttboller med hendene på størrelse med en valnøtt.
  3. Ha olivenolje i en varm stekepanne. Stek kjøttbollene til de er gylne.
  4. Senk temperaturen til lavt og ha i Al’Fez Moroccan Meatball Cooking Sauce. La det småputre på middels varme i cirka 10 minutter, eller til kjøttbollene er gjennomstekt.
  5. Tilbered Al’Fez Moroccan Spiced Couscous og Al’Fez Za’atar Flatbread etter anvisning på pakningen mens kjøttbollene tilberedes.
Tips: Al'Fez har 3 ulike sauser å velge mellom som gjør det enkelt å variere middagen.

Tips: Al'Fez har 3 ulike sauser å velge mellom som gjør det enkelt å variere middagen.