I samarbeid med

Harissamarinerte kyllingspyd
Middag / Lunsj

Harissamarinerte kyllingspyd

Oppskrift

Harissa er en smakfull, krydret chilipaste som kan brukes til å krydre alle måltider. Prøv den i harissamarinerte kyllingspyd.

Tid


40 min

Antall porsjoner


Dette trenger du


  • 300 g kyllingbryst
  • Grillspyd
  • 600 g kyllingbryst
  • Grillspyd
  • kyllingbryst
  • Grillspyd
  • 1200 g kyllingbryst
  • Grillspyd

Marinade

  • 1 fedd hvitløk
  • 3 ss Al'Fez Harissa
  • 1 ss olivenolje
  • 1/2 ss honning
  • 1/4 sitron, skall og saft
  • 1 ts Al’fez Ras El Hanout
  • 2 fedd hvitløk
  • 6 ss Al'Fez Harissa
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss honning
  • 0,5 sitron, skall og saft
  • 2 ts Al’fez Ras El Hanout
  • hvitløk
  • Al'Fez Harissa
  • olivenolje
  • honning
  • sitron, skall og saft
  • Al’fez Ras El Hanout
  • 4 fedd hvitløk
  • 12 ss Al'Fez Harissa
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ss honning
  • 1 sitron, skall og saft
  • 4 ts Al’fez Ras El Hanout

Tilbehør

  • Al´Fez Moroccan Spiced Couscous
  • Frisk bladpersille, sitronskiver og granateplekjerner
  • Al´Fez Moroccan Spiced Couscous
  • Frisk bladpersille, sitronskiver og granateplekjerner
  • Al´Fez Moroccan Spiced Couscous
  • Frisk bladpersille, sitronskiver og granateplekjerner
  • Al´Fez Moroccan Spiced Couscous
  • Frisk bladpersille, sitronskiver og granateplekjerner

Slik gjør du


  1. Varm opp ovnen til 200 °C, over- og undervarme.
  2. Gjør klar kyllingen ved å skjære opp filetene i mindre terninger. Sett til side.
  3. Finhakk hvitløk og bland sammen Al’Fez Harissa, olivenolje, honning, sitronsaft og sitronskall. Smak til med Al’Fez Ras El Hanout, salt og pepper.
  4. Ha kyllingen over i en pose og hell over marinaden. Bland godt sammen og sett kjølig i cirka 15-30 minutter.
  5. Tre kyllingen på spyd og legg over i en ildfast form. Stek på midterste rille i cirka 20 minutter, til kyllingen er gjennomstekt.
  6. Lag Al’Fez Moroccan Spiced Couscous mens kyllingen tilberedes, og topp med frisk bladpersille, sitronskiver og granateplekjerner.