
Middag / Lunsj
Harissamarinerte kyllingspyd
Oppskrift
Harissa er en smakfull, krydret chilipaste som kan brukes til å krydre alle måltider. Prøv den i harissamarinerte kyllingspyd.
Tid
Antall porsjoner
Dette trenger du
- 300 g kyllingbryst
- Grillspyd
- 600 g kyllingbryst
- Grillspyd
- kyllingbryst
- Grillspyd
- 1200 g kyllingbryst
- Grillspyd
Marinade
- 1 fedd hvitløk
- 3 ss Al'Fez Harissa
- 1 ss olivenolje
- 1/2 ss honning
- 1/4 sitron, skall og saft
- 1 ts Al’fez Ras El Hanout
- 2 fedd hvitløk
- 6 ss Al'Fez Harissa
- 2 ss olivenolje
- 1 ss honning
- 0,5 sitron, skall og saft
- 2 ts Al’fez Ras El Hanout
- hvitløk
- Al'Fez Harissa
- olivenolje
- honning
- sitron, skall og saft
- Al’fez Ras El Hanout
- 4 fedd hvitløk
- 12 ss Al'Fez Harissa
- 4 ss olivenolje
- 2 ss honning
- 1 sitron, skall og saft
- 4 ts Al’fez Ras El Hanout
Tilbehør
- Al´Fez Moroccan Spiced Couscous
- Frisk bladpersille, sitronskiver og granateplekjerner
- Al´Fez Moroccan Spiced Couscous
- Frisk bladpersille, sitronskiver og granateplekjerner
- Al´Fez Moroccan Spiced Couscous
- Frisk bladpersille, sitronskiver og granateplekjerner
- Al´Fez Moroccan Spiced Couscous
- Frisk bladpersille, sitronskiver og granateplekjerner
Slik gjør du
- Varm opp ovnen til 200 °C, over- og undervarme.
- Gjør klar kyllingen ved å skjære opp filetene i mindre terninger. Sett til side.
- Finhakk hvitløk og bland sammen Al’Fez Harissa, olivenolje, honning, sitronsaft og sitronskall. Smak til med Al’Fez Ras El Hanout, salt og pepper.
- Ha kyllingen over i en pose og hell over marinaden. Bland godt sammen og sett kjølig i cirka 15-30 minutter.
- Tre kyllingen på spyd og legg over i en ildfast form. Stek på midterste rille i cirka 20 minutter, til kyllingen er gjennomstekt.
- Lag Al’Fez Moroccan Spiced Couscous mens kyllingen tilberedes, og topp med frisk bladpersille, sitronskiver og granateplekjerner.
