Vi bruker cookies.

Les mer
I samarbeid med Tabasco
SPOON Tabasco kylling web
Middels Kylling
1 time

Ovnsbakte kyllinglår med grønnkålsalat

Skikkelig digg og saftig kylling marinert med honning og TABASCO® Sauce for ekstra god smak.

4,4 (10 vurderinger)

Antall porsjoner

Velg tilpasninger

Ingredienser

Slik gjør du

Kyllinglår

30 min

Forvarm ovnen til 180 grader, over- og undervarme.

Bland sammen TABASCO® Sauce, honning, hvitløkspulver, salt og pepper til en marinade.

Legg kyllinglårene i en ildfast form med skinnet opp, og pensle dem med marinaden. Mariner gjerne kyllinglårene under plastfolie i kjøleskap, ca. 30-60 minutter for ekstra god smak. Kyllinglårene kan også stekes umiddelbart etter pensling.

Stek kyllinglårene midt i ovnen, ca. 40 minutter.

Følg med på kyllinglårene underveis og spe over kraften som samler seg iformen under, ca. 2-3 ganger. Da er du sikret en saftig kylling med masse smak.

Grønnkålsalat

10 min

Rens grønnkålen og massér inn litt olivenolje og salt for å mykne den opp.

Kutt cherrytomater i båter og vårløk i ringer. Bland sammen med grønnkålen til en salat.

Rør sammen TABASCO® Sauce, soyasaus, honning, hoisinsaus, limesaft og olivenolje til en salatdressing. Smak til med salt og pepper. Vend dressingen inn i grønnkålsalaten.

Tilbehør

20 min

Kok ris etter anvisning på pakken mens kyllinglårene steker i ovnen.

Server de nystekte kyllingslårene med ris og grønnkålsalat. Topp gjerne med friske urter og sesamfrø.

Næringsinnhold pr 100 gram

139,6 kcal
Proteiner 7,9 gram 29,1 %
Fett 7,8 gram 28,9 %
Karbohydrater 8,6 gram 31,8 %
Fiber 1,2 gram 4,5 %
Salt 1,6 gram 5,7 %

Produkter i oppskriften

Tabasco Original Sauce

Tabasco Original Sauce

Mer fra Tabasco