I samarbeid med Tabasco
Daniel Berry og chef Gary Evans fra Tabasco
Tema Meksikansk

Har du brukt TABASCO® «feil» i alle år?

Vi gir deg tre tips som gjør deg trygg på de ikoniske chilidråpene, samt svaret på hvorfor avokado, tomat og mango smaker ekstra godt med TABASCO® Sauce.

TABASCO® er en fermentert saus som har stått og godgjort seg i tre år. Det gjør den perfekt for å trekke frem og forsterke de andre smakene som allerede er i retten du vil lage. Selv et par dråper vil være nok til å gi deg en enda bedre smaksopplevelse.

Noen er glade i ekstra sterk mat, men målet med å bruke TABASCO® Sauce i maten er ikke å bedøve smaksløkene – men å vekke dem til live.

Det er særlig tre ingredienser som fungerer ekstra godt sammen med chilisaus, nemlig mango, avokado og tomat. Her får du svaret på hvorfor:

Tips nr. 1: Avokado + chili = digg

Guacamole blir ikke helt det samme uten chili. Fettet i avokadoen kapsler inn det sterke i chilismaken, slik at flere andre smaker trekkes frem og du får en enda bedre smaksopplevelse. Noen dråper TABASCO® Sauce er ofte nok. Her kan du se hvordan vi lager vår favoritt-guacamole.

Tips nr. 2: Mango gir en unik smaksopplevelse

Mangosalsa smaker ekstra godt til taco og meksikansk mat, men også til fisk og grill. Smak til med 3 dråper TABASCO® Sauce for å få en helt unik smaksopplevelse neste gang du skal kose deg.

Tabasco med mangosalat

Tips nr. 3: Tomat runder av chilismaken

Visste du at det syrlige i både tomat og sitron runder av smaken på Tabasco Sauce? Med tomat og chilisaus sammen, kommer umami-smaken virkelig frem i denne salsaen.

Tekst Spoon Agency
Foto Spoon Agency
Publisert 28.09.2022
Oppdatert 04.10.2022

Mer fra Tabasco