Minipavlova med klementinkaramell og glaserte hasselnøtter
Minipavlova er en ypperlig småkake å lage når du skal ha mange gjester på besøk. Ikke bare er de fine å se på, men de smaker også skikkelig godt.
Antall porsjoner
Ingredienser
Slik gjør du
Marengsbunn
30 minVarm opp ovnen til 100 grader på over- og undervarme.
Pass på at bollen du bruker er ren. Vask den gjerne med en halv sitron om du er usikker på om den er helt fettfri. Skill eggene og pass på at det ikke kommer med noe eggeplomme.
Pisk eggehvitene i 3 minutter før du tilsetter sukkeret - litt og litt av gangen.
Pisk videre til eggehvitene begynner å forme små topper.
Tilsett Heinz eplecidereddik og maizena. Pisk videre til marengsen er helt stiv. Du skal kunne løfte bollen på hodet uten at noe renner ut.
Når marengsen er blank og smidig fordeler du den med to skjeer på en bakepapirkledd stekeplate. Lag runde porsjonspavlovaer med en diameter på ca. 8 cm.
Stek midt i ovnen i 1 time. La marengsene avkjøles helt før du tar de ut. Dette tar 2-3 timer. Lag gjerne marengsene kvelden i forveien og la den stå i stekeovnen over natta.
Klementin- og karamellsaus
1 timeVask klementinene godt og riv skallet med et fint rivjern. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene med en kniv.
Ha sukker og vann i en tykkbunnet kjele og gi det et oppkok uten omrøring.
Senk varmen noe og vend jevnlig på kjelen for å unngå at sukkeret krystalliseres og klumper. Følg nøye med på fargen underveis til sukkerblandingen har fått en gyllen karamellfarge.
Når karamellen har fått fin farge tar du kjelen av varmen. Rør forsiktig inn klementinskall og fløte. Sett kjelen tilbake på platen på middels varme og rør til jevn og glatt konsistens.
Rør inn vaniljefrø, smør, salt og krydder i blandingen. La småputre på lav varme, ca. 10 minutter. Avkjøl klementin- og karamellsausen i kjøleskap, ca. 2 timer før servering.
Karamelliserte hasselnøtter
30 minVarm opp en stekepanne på relativt høy varme. Legg i hasselnøttene og rist i ca. 10 minutter. Avkjøl de ristede hasselnøttene noe og bruk et kjøkkenhåndkle for å rulle av det brune skallet.
Ha sukker og vann i en kjele og smelt til vannet har fordampet og sukkeret har fått en fin, gyllen karamellfarge. Tilsett smør og vend inn hasselnøttene. Avkjøl hasselnøttene på et bakepapir og sett til side.
Vaniljekrem
30 minPisk kremfløten stiv med sukker og vend forsiktig inn vaniljekrem til fyll.
Fordel kremen over mini-pavlovaene rett før servering.
Fordel klementin- og karamellsaus, klementinskiver og glaserte hasselnøtter på hver pavlova. Topp med litt sitronmelisse.
Næringsinnhold pr 100 gram
261,5 kcalProdukter i oppskriften
Heinz Eplesidereddik
Ekte og naturlig eplecider-eddik. Laget av kvalitetsepler og krystallklart vann. Velegnet til dressinger, salater, marinader og varme sauser.