Julepavlova
Pavlova passer like godt til 17. mai som til jul. Disse lekre porsjonskakene vil gi gjestene en flott avslutning på et deilig julemåltid.
Antall porsjoner
Ingredienser
Slik gjør du
Marengsbunn
2 timer 45 minVarm opp ovnen til 100 grader på over- og undervarme.
Pass på at bollen du bruker er ren. Vask den gjerne med en halv sitron om du er usikker på om den er helt fettfri. Skill eggene og pass på at det ikke kommer med noe eggeplomme.
Pisk eggehvitene i 3 minutter før du tilsetter sukkeret - litt og litt av gangen.
Pisk videre til eggehvitene begynner å forme små topper.
Tilsett Heinz eplecidereddik og maizena. Pisk videre til marengsen er helt stiv. Du skal kunne løfte bollen på hodet uten at noe renner ut.
Når marengsen er blank og smidig fordeler du den med to skjeer på en bakepapirkledd stekeplate. Lag runde porsjonspavlovaer med en diameter på ca. 8 cm.
Stek midt i ovnen i 1 time. La marengsene avkjøles helt før du tar den ut. Dette tar 2-3 timer. Lag gjerne marengsene kvelden i forveien og la den stå i stekeovnen over natta.
Krem og pynt
15 minPisk kremfløten stiv med sukker og vend forsiktig inn vaniljekrem til fyll.
Fordel kremen over pavlova-marengsen rett før servering.
Del opp bærene og fordel over sammen med sitronmelisse og litt melis.
Næringsinnhold pr 100 gram
261,6 kcalProdukter i oppskriften
Heinz Eplesidereddik
Ekte og naturlig eplecider-eddik. Laget av kvalitetsepler og krystallklart vann. Velegnet til dressinger, salater, marinader og varme sauser.