I samarbeid med

Tomatsuppe med basilikum
Middag / Lunsj

Tomatsuppe med basilikum

Oppskrift

En hverdagsklassiker som faller i smak hos både store og små. Topp suppen gjerne med et bløtkokt egg eller noe godt brød.

Tid


30-40 min

Antall porsjoner


Dette trenger du


  • 0,5 stk løk
  • 0,5 stk gulrot
  • 1 stk hvitløk
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss tomatpure
  • 2,5 dl kyllingbuljong
  • 400 g hakkede tomater
  • 1 ss oregano
  • 1 ts Heinz Worcestershire saus
  • 0,5 ts sukker
  • Salt og pepper
  • 1 stk løk
  • 1 stk gulrot
  • 2 stk hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss tomatpure
  • 5 dl kyllingbuljong
  • 800 g hakkede tomater
  • 2 ss oregano
  • 2 ts Heinz Worcestershire saus
  • 1 ts sukker
  • Salt og pepper
  • løk
  • gulrot
  • hvitløk
  • olivenolje
  • tomatpure
  • kyllingbuljong
  • hakkede tomater
  • oregano
  • Heinz Worcestershire saus
  • sukker
  • Salt og pepper
  • 2 stk løk
  • 2 stk gulrot
  • 4 stk hvitløk
  • 4 ss olivenolje
  • 4 ss tomatpure
  • 1 l kyllingbuljong
  • 1,6 kg hakkede tomater
  • 4 ss oregano
  • 4 ts Heinz Worcestershire saus
  • 2 ss sukker
  • Salt og pepper

Topping

  • Finhakket basilikum
  • Finhakket basilikum
  • Finhakket basilikum
  • Finhakket basilikum

Slik gjør du


  1. Finhakk løk, gulrot og hvitløk. Varm opp en kjele med litt olivenolje og fres grønnsakene til løken er gyllen, ca. 3 minutter.
  2. Tilsett tomatpuré og fres ytterligere 1 minutt.
  3. Ha i kyllingbuljong, hakkede tomater og frisk oregano. La det småkoke i 20 minutter til grønnsakene er møre.
  4. Kjør suppen til jevn konsistens med en stavmikser eller foodprosessor. Tilsett Worcestershire saus og sukker, og smak til med salt og pepper.
  5. Topp suppen med finhakket basilikum.