I samarbeid med

Hjemmelaget shakshuka
Middag / Lunsj

Hjemmelaget shakshuka

Oppskrift

Shakshuka er en krydret rett der egg blir posjert i en aromatisk tomatsaus. Den egner seg ypperlig til frokost eller brunsj, med litt godt brød ved siden av.

Tid


25

Antall porsjoner


Dette trenger du


  • 0,5 løk
  • 2 paprika (rød, gul og/eller grønn)
  • 2 hvitløksfedd
  • 2 ss olje
  • 2 ss Heinz Chili Sauce
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts chiliflak
  • 0,5 ts kanel
  • 400 gr hakkede tomater
  • 2 egg
  • Salt og pepper
  • Bladpersille
  • 1 løk
  • 4 paprika (rød, gul og/eller grønn)
  • 4 hvitløksfedd
  • 4 ss olje
  • 4 ss Heinz Chili Sauce
  • 2 ts spisskummen
  • 2 ts chiliflak
  • 1 ts kanel
  • 800 gr hakkede tomater
  • 4 egg
  • Salt og pepper
  • Bladpersille
  • løk
  • paprika (rød, gul og/eller grønn)
  • hvitløksfedd
  • olje
  • Heinz Chili Sauce
  • spisskummen
  • chiliflak
  • kanel
  • hakkede tomater
  • egg
  • Salt og pepper
  • Bladpersille
  • 2 løk
  • 8 paprika (rød, gul og/eller grønn)
  • 8 hvitløksfedd
  • 6 ss olje
  • 8 ss Heinz Chili Sauce
  • 4 ts spisskummen
  • 4 ts chiliflak
  • 2 ts kanel
  • 1600 gr hakkede tomater
  • 8 egg
  • Salt og pepper
  • Bladpersille

Slik gjør du


  1. Kutt løk og paprika i strimler. Finhakk hvitløken.
  2. Varm opp en stekepanne på middels høy varme med olje.
  3. Fres paprika, løk og hvitløk til løken er myk, men ikke brunet.
  4. Tilsett Heinz Chili Sauce, spisskummen, chiliflak og kanel. La det småkoke til krydderet er oppløst.
  5. Ha i hakkede tomater og kok opp. Smak til med salt og pepper.
  6. Lag en grop i sausen til hvert egg. Klekk eggene opp i gropene.
  7. Sett på lokk og la det småkoke i 8-10 minutter. Eggene skal være smilende.
  8. Dryss over litt finhakket bladpersille og server med godt brød ved siden av.