Kimchi
Kimchi er fermenterte grønnsaker og nasjonalretten i Korea. Det passer perfekt som tilbehør til alle typer av retter. Prøv den for eksempel til grillmaten eller som topping på hamburgeren.
Antall porsjoner
Ingredienser
Slik gjør du
Kimchi
20 minDel kinakålen i strimler, og legg i en bolle.
Strø over salt og masser godt inn til kålen blir litt myk.
Ha over vann til det dekker kålen, sett en tallerken over og la stå 1-2 timer.
Finsnitt reddik, gulrot og vårløk.
Mens kålen renner av seg i en sil, bland alle ingrediensene til krydderblandingen med stavmikser eller visp.
Klem ut resten av vannet i kålen, og tilsett krydderblandingen sammen med reddik, gulrot og vårløk, og bland godt.
Fordel over i et glass og pass på å presse godt ned.
La det være litt plass igjen på toppen og pass på at det ikke er luft mellom lagene. Sett på lokk.
La glasset stå på kjøkkenbenken i 1 til 5 dager, men sørg også for at det ikke dannes luft mellom lagene.
Tips: Kimchi holder i ca. 2-3 måneder i kjøleskap.
Næringsinnhold pr 100 gram
24,5 kcalProdukter i oppskriften
Heinz Eplesidereddik
Ekte og naturlig eplecider-eddik. Laget av kvalitetsepler og krystallklart vann. Velegnet til dressinger, salater, marinader og varme sauser.