
Vinaigrette på 3 måter
Oppskrift
Vinaigrette er en enkel dressing som kan varieres på mange ulike måter. Her får du grunnoppskriften og 3 måter du kan variere vinaigretten på.
Tid
Antall porsjoner
Dette trenger du
Grunnoppskrift vinaigrette
- 0,5 olivenolje
- 2 ss HEINZ eplecidereddik
- 2 ss akasiehonning
- 1 olivenolje
- 4 ss HEINZ eplecidereddik
- 4 ss akasiehonning
- olivenolje
- HEINZ eplecidereddik
- akasiehonning
- 2 olivenolje
- 8 ss HEINZ eplecidereddik
- 8 ss akasiehonning
Urtevinaigrette
- 1 fedd hvitløk
- 2 ts dijonsennep
- 2 ts friske urter
- 2 fedd hvitløk
- 4 ts dijonsennep
- 4 ts friske urter
- hvitløk
- dijonsennep
- friske urter
- 3 fedd hvitløk
- 8 ts dijonsennep
- 8 ts friske urter
bringebærvinaigrette
- 75 gr bringebær
- 0,5 ts pepper
- 150 gr bringebær
- 1 ts pepper
- bringebær
- pepper
- 300 gr bringebær
- 2 ts pepper
Sennepsvinaigrette
- 1 sjalottløk
- 2 ss sennep
- 2 sjalottløk
- 4 ss sennep
- sjalottløk
- sennep
- 4 sjalottløk
- 8 ss sennep
Slik gjør du
Bland først sammen olivenolje, HEINZ eplecidereddik og akasiehonning i et glass eller en beholder med lokk. Lukk beholderen og rist sammen til du har fått en emulsjon, det vil si at ingrediensene er blandet sammen og ikke skiller seg.
Tips! Vil du ha mest mulig smak på salaten, men helst ikke så mye dressing på? Bruk en stor bolle og vend salaten inn i dressingen. Da blander dressingen seg med hele salaten.
Deretter kan du lage forskjellige vinaigretter:

Urtevinaigrette
Lag Urtevinaigrette: Mos hvitløken og tilsett den i vinaigretten sammen med urter og dijonsennep. Bland godt.

Bringebærvinaigrette
Lag bringebærvinaigrette: Mos bringebærene og bland inn med vinaigretten. Smak til med nykvernet pepper.

Sennepsvinaigrette
Lag sennepsvinaigrette: Finhakk sjalottløken. Bland deretter inn sjalottløk og sennep i vinaigretten.