
Middag / Lunsj
Kimchi
Oppskrift
Kimchi er fermenterte grønnsaker og nasjonalretten i Korea. Det passer perfekt som tilbehør til alle typer av retter. Prøv den for eksempel til grillmaten eller som topping på hamburgeren.
Tid
Antall porsjoner
Dette trenger du
- 1 kinakål
- 2 kinakål
- kinakål
- 4 kinakål
- 1 ss salt
- 1/4 reddik
- 1 gulrøtter
- 1/2 vårløk
- 2 ss salt
- 1/2 reddik
- 2 gulrøtter
- 1 vårløk
- salt
- reddik
- gulrøtter
- vårløk
- 4 ss salt
- 1 reddik
- 4 gulrøtter
- 2 vårløk
Krydderblanding
- 1,5 ss koreansk chilipaste (gochujang)
- 1/2 ss most hvitløk
- 1/2 ts revet ingefær
- 1/2 ss sukker
- 1 ss fiskesaus
- 1/4 dl vann
- 0,5 dl Heinz eplesidereddik
- 3 ss koreansk chilipaste (gochujang)
- 1 ss most hvitløk
- 1 ts revet ingefær
- 1 ss sukker
- 2 ss fiskesaus
- 1/2 dl vann
- 1 dl Heinz eplesidereddik
- koreansk chilipaste (gochujang)
- most hvitløk
- revet ingefær
- sukker
- fiskesaus
- vann
- Heinz eplesidereddik
- 6 ss koreansk chilipaste (gochujang)
- 2 ss most hvitløk
- 2 ts revet ingefær
- 2 ss sukker
- 4 ss fiskesaus
- 1 dl vann
- 2 dl Heinz eplesidereddik
Slik gjør du
- Del kinakålen i strimler, og legg i en bolle.
- Strø over salt og masser godt inn til kålen blir litt myk.
- Ha over vann til det dekker kålen, sett en tallerken over og la stå 1-2 timer.
- Finsnitt reddik, gulrot og vårløk.
- Mens kålen renner av seg i en sil, bland alle ingrediensene til krydderblandingen med stavmikser eller visp.
- Klem ut resten av vannet i kålen, og tilsett krydderblandingen sammen med reddik, gulrot og vårløk, og bland godt.
- Fordel over i et glass og pass på å presse godt ned.
- La det være litt plass igjen på toppen og pass på at det ikke er luft mellom lagene. Sett på lokk.
- La glasset stå på kjøkkenbenken i 1 til 5 dager, men sørg også for at det ikke dannes luft mellom lagene.
Kimchi holder i ca. 2-3 måneder i kjøleskap.
