I samarbeid med

Kimchi
Middag / Lunsj

Kimchi

Oppskrift

Kimchi er fermenterte grønnsaker og nasjonalretten i Korea. Det passer perfekt som tilbehør til alle typer av retter. Prøv den for eksempel til grillmaten eller som topping på hamburgeren.

Tid


20 min

Antall porsjoner


Dette trenger du


  • 1 kinakål
  • 2 kinakål
  • kinakål
  • 4 kinakål

  • 1 ss salt
  • 1/4 reddik
  • 1 gulrøtter
  • 1/2 vårløk
  • 2 ss salt
  • 1/2 reddik
  • 2 gulrøtter
  • 1 vårløk
  • salt
  • reddik
  • gulrøtter
  • vårløk
  • 4 ss salt
  • 1 reddik
  • 4 gulrøtter
  • 2 vårløk

Krydderblanding

  • 1,5 ss koreansk chilipaste (gochujang)
  • 1/2 ss most hvitløk
  • 1/2 ts revet ingefær
  • 1/2 ss sukker
  • 1 ss fiskesaus
  • 1/4 dl vann
  • 0,5 dl Heinz eplesidereddik
  • 3 ss koreansk chilipaste (gochujang)
  • 1 ss most hvitløk
  • 1 ts revet ingefær
  • 1 ss sukker
  • 2 ss fiskesaus
  • 1/2 dl vann
  • 1 dl Heinz eplesidereddik
  • koreansk chilipaste (gochujang)
  • most hvitløk
  • revet ingefær
  • sukker
  • fiskesaus
  • vann
  • Heinz eplesidereddik
  • 6 ss koreansk chilipaste (gochujang)
  • 2 ss most hvitløk
  • 2 ts revet ingefær
  • 2 ss sukker
  • 4 ss fiskesaus
  • 1 dl vann
  • 2 dl Heinz eplesidereddik

Slik gjør du


  1. Del kinakålen i strimler, og legg i en bolle.
  2. Strø over salt og masser godt inn til kålen blir litt myk.
  3. Ha over vann til det dekker kålen, sett en tallerken over og la stå 1-2 timer.
  4. Finsnitt reddik, gulrot og vårløk.
  5. Mens kålen renner av seg i en sil, bland alle ingrediensene til krydderblandingen med stavmikser eller visp.
  6. Klem ut resten av vannet i kålen, og tilsett krydderblandingen sammen med reddik, gulrot og vårløk, og bland godt.
  7. Fordel over i et glass og pass på å presse godt ned.
  8. La det være litt plass igjen på toppen og pass på at det ikke er luft mellom lagene. Sett på lokk.
  9. La glasset stå på kjøkkenbenken i 1 til 5 dager, men sørg også for at det ikke dannes luft mellom lagene.

Kimchi holder i ca. 2-3 måneder i kjøleskap.