I samarbeid med

Hjemmelaget surkål
Middag / Lunsj

Hjemmelaget surkål

Oppskrift

Surkål er kjempeenkelt å lage og smaker så godt!

Tid


60 min

Antall porsjoner


Dette trenger du


  • 0,5 hodekål
  • 1 epler
  • 1 ss karve
  • 0,75 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 0,25 ts pepper
  • 1,5 dl kraft eller buljong
  • 1,5 ss sukker
  • 1,5 ss Heinz eplecidereddik
  • 1 hodekål
  • 2 epler
  • 2 ss karve
  • 1,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts pepper
  • 3 dl kraft eller buljong
  • 3 ss sukker
  • 3 ss Heinz eplecidereddik
  • hodekål
  • epler
  • karve
  • salt
  • pepper
  • pepper
  • kraft eller buljong
  • sukker
  • Heinz eplecidereddik
  • 2 hodekål
  • 4 epler
  • 4 ss karve
  • 3 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ts pepper
  • 6 dl kraft eller buljong
  • 6 ss sukker
  • 6 ss Heinz eplecidereddik

Slik gjør du


  1. Skjær hodekålen i tynne strimler eller riv den på et rivjern. Skrell eplene og skjær dem i båter.
  2. Legg kål, epler, karve, salt og pepper lagvis i en passende kjele.
  3. Hell over kraft eller buljong, og la kålen småkoke under lokk i cirka 45 min. Tilsett Heinz eplecidereddik og sukker, og kok videre i 5 minutter.