I samarbeid med Snatt's
Snatts 8 palitos web
Anledning 17. mai

Fire sommerlige pintxos du lager hjemme

Pintxos er perfekt til de dagene du ikke trenger et fullt tapasbord, men gjerne vil kose deg med enkel fingermat og god drikke.

Har du ikke hørt om pintxos før? Det er den baskiske varianten av tapas, som består av små munnfuller med forskjellige lokale råvarer dandert pent oppå godt brød. Det er særlig de nord-spanske byene San Sebastian og Bilbao som er kjent for sine pintxos, og du får disse som regel servert som fingermat på barer.

Tapas med Snatts bocaditos

Se etter bocaditos eller palitos

Du trenger imidlertid ikke dra helt til Spania for å spise pintxos – hva med å bruke spanske og norske råvarer til å lage dine egne varianter her hjemme? Flere norske dagligvarekjeder selger brødsnacks fra den spanske kvalitetsprodusenten Snatt’s. Disse passer veldig godt som base for flere smakfulle pintxos-varianter.

Variantene vi bruker her heter bocaditos og palitos, og er en naturlig del av det spanske tapasbordet. Snatt’s bocaditos er laget av 100 prosent naturlige ingredienser, bakt i ovnen og kommer i smakene hvitløk og persille, samt tomat og basilikum. Palitos finner du i mange forskjellige varianter i Spania. Snatt's har valgt den valencianske varianten som også er kjent som "rosquilletas” (uttales ross-key-etas). Luftige og sprø kjekspinner som passer perfekt til dipper eller som ren snacks. Du kan velge mellom palitos med solsikkefrø eller ost.

Fire enkle pintxos

Snatt's bocaditos smaker veldig godt med noe så enkelt som spekeskinke og spansk alioli på toppen. Men hva med å prøve en eller flere av disse variantene også?

1. Pintxos med spekeskinke og rosmarin

Velg den varianten av Snatt's Palitos du liker best, og surr den inn i en god spekeskinke - for eksempel serranoskinke. Sett frem en skål med spansk alioli, så har du den perfekte fingermaten til en hyggelig kveld på terrassen.

Snatts 11 palitos web

2. Pintxos med røk laks og kremost

Velg din favoritt av Snatt's bocaditos eller annet godt brød. Toppes med kremost naturell og røkelaks av god kvalitet.

CI8 A1249web

Pintxos med røkt laks og kremost

3. Pintxos med syltet paprika, oliven og ansjos

Så godt og enkelt kan det også gjøres. Paprika kan du sylte ved å følge denne oppskriften, mens både Ybarra og GAEA har et godt utvalg spanske og greske oliven i norske dagligvarebutikker. Velg din favoritt og inviter partner, naboer eller gode venner over på pintxos på terrassen i sommer.

CI8 A0954 web

4. Pintxos med chevre og karamellisert fiken

Bruk gjerne Snatt's bocaditos med hvitløk og persille. Del fiken i båter, og karamelliser disse ved å ha sukker i en stekepanne på medium varme og legge fikenbåtene med snittsiden ned. Når sukkeret har smeltet og blitt til karamell, snur du fikenene slik at de blir karamelliserte på begge sider før du tar de forsiktig opp. Topp bocaditos med en skive god chevre og en fikenbåt.

CI8 A1273 web

Pintxos med chevre og karamellisert fiken

Tekst Spoon Agency
Foto Spoon Agency
Publisert 07.09.2022
Oppdatert 20.09.2022

Mer fra Snatt's

Dekket bord med forskjellige tapas og pinxtos-retter
Tema Tapas

Dette er forskjellen på tapas og pintxos