
Middag / Lunsj
Patatas Bravas
Oppskrift
Dette er kanskje den mest kjente tapasretten av dem alle. Patatas bravas kan du også servere som tilbehør til middagen.
Tid
Antall porsjoner
Dette trenger du
Poteter
- 300 g kokefaste poteter
- Ybarra olivenolje
- 0,5 ts røkt paprikapulver
- Salt og pepper
- 4 ss Ybarra alioli
- 4 ss hot chili tomatsaus
- 2 ss finhakket persille
- 600 g kokefaste poteter
- Ybarra olivenolje
- 1 ts røkt paprikapulver
- Salt og pepper
- 8 ss Ybarra alioli
- 8 ss hot chili tomatsaus
- 4 ss finhakket persille
- kokefaste poteter
- Ybarra olivenolje
- røkt paprikapulver
- Salt og pepper
- Ybarra alioli
- hot chili tomatsaus
- finhakket persille
- 1,2 kg kokefaste poteter
- Ybarra olivenolje
- 2 ts røkt paprikapulver
- Salt og pepper
- 16 ss Ybarra alioli
- 16 ss hot chili tomatsaus
- 8 ss finhakket persille
Slik gjør du
- Varm opp ovnen til 200 grader.
- Vask potetene og del de i båter.
- Legg potetene i en ildfast form eller på et stekebrett, og vend de i rikelig med Ybarra olivenolje.
- Dryss over salt, pepper og røkt paprikapulver.
- Stek potetene i ovnen i ca. 20 minutter til de er helt møre. Mot slutten av steketiden kan du sette på grillfunksjonen hvis du ønsker litt ekstra sprø poteter.
- Server med Ybarra alioli og hot chili tomatsaus. Du kan velge om du serverer sausene ved siden av eller på potetene.

Server patatas bravas med Ybarra alioli og en hot chili tomatsaus.