I samarbeid med

Biff tagliata med ruccola og parmesan
Middag / Lunsj

Biff tagliata med ruccola og parmesan

Oppskrift

Ekte biffsnadder, men med tykkere og saftigere biffskiver, stekt i olivenolje for et sunnere resultat.

Tid


Antall porsjoner


Dette trenger du


  • 2 stk biff, ytrefilet eller entrecote, store og tykke
  • Salt og nykvernet pepper
  • YBARRA olivenolje
  • 2 fedd hvitløk
  • 1,5 stilk rosmarin
  • 0,5 pose ruccola
  • 15 cherrytomater
  • Ybarra olivenolje Original og Ex. Virgin Seleccion til steking og servering
  • 25 g parmesan
  • 4 stk biff, ytrefilet eller entrecote, store og tykke
  • Salt og nykvernet pepper
  • YBARRA olivenolje
  • 4 fedd hvitløk
  • 3 stilker rosmarin
  • 1 pose ruccola
  • 30 cherrytomater
  • Ybarra olivenolje Original og Ex. Virgin Seleccion til steking og servering
  • 50 g parmesan
  • biff, ytrefilet eller entrecote, store og tykke
  • Salt og nykvernet pepper
  • YBARRA olivenolje
  • hvitløk
  • rosmarin
  • ruccola
  • cherrytomater
  • Ybarra olivenolje Original og Ex. Virgin Seleccion til steking og servering
  • parmesan
  • 8 stk biff, ytrefilet eller entrecote, store og tykke
  • Salt og nykvernet pepper
  • YBARRA olivenolje
  • 8 fedd hvitløk
  • 6 stilker rosmarin
  • 2 poser ruccola
  • 60 cherrytomater
  • Ybarra olivenolje Original og Ex. Virgin Seleccion til steking og servering
  • 100 g parmesan

Slik gjør du


  1. Temperer biffen på kjøkkenbenken i minst 30 min før steking. Krydre kjøttet lett med salt og pepper.
  2. Varm en tykkbunnet stekepanne og ha i YBARRA olivenolje til steking. La det bli rykende varmt før du legger i kjøttet.
  3. Stek biffene ca. 3-4 minutter på hver side (avhengig av tykkelsen på biffene). Biffene skal være godt brunet på begge sider og røde inni. Sett til side og la hvile til servering.
  4. Ta vare på olivenoljen etter steking og senk temperaturen. Ha i mer YBARRA olivenolje og tilsett sitronen med snittflaten ned, i tillegg til knuste hvitløksfedd og rosmarin. La det få surre over middels varme i cirka 5 minutter. Løft ut sitronen, hvitløken og rosmarinen. Slå alt fettet fra pannen over biffene som ligger og hviler.
  5. Skyll ruccola og del cherrytomatene i to og bland sammen til en salat.
  6. Vend inn litt YBARRA Ex. Virgin Seleccion olivenolje og sitronsaft i salaten og legg over på et serveringsfat.
  7. Skjær kjøttet i passe tykke skiver og legg over salaten. Krydre med litt ekstra salt og kvernet pepper. Drypp over all kjøttsaft og olje som har samlet seg på tallerkenen der kjøttet hvilte. Server retten med høvlet parmesan og stekt sitron. Vel bekomme!
Biff tagliata med ruccola og parmesan

Biff tagliata med ruccola og parmesan