I samarbeid med

Pasta al Limone
Middag / Lunsj

Pasta al Limone

Oppskrift

Glad i carbonara? Da bør du prøve pasta al limone! En frisk og syrlig pastarett du enkelt lager på under 20 minutter.

Tid


20 min

Antall porsjoner


Dette trenger du


  • 200 g tørket pasta, av typen pappardelle, tagliatelle eller spagetti
  • 0,75 dl kremfløte
  • 1 ss ReaLemon sitronsaft
  • 25 g smør
  • 30 g parmesan
  • Salt og pepper
  • Persille
  • 400 g tørket pasta, av typen pappardelle, tagliatelle eller spagetti
  • 1,5 dl kremfløte
  • 2 ss ReaLemon sitronsaft
  • 50 g smør
  • 60 g parmesan
  • Salt og pepper
  • Persille
  • tørket pasta, av typen pappardelle, tagliatelle eller spagetti
  • kremfløte
  • ReaLemon sitronsaft
  • smør
  • parmesan
  • Salt og pepper
  • Persille
  • 800 g tørket pasta, av typen pappardelle, tagliatelle eller spagetti
  • 3 dl kremfløte
  • 4 ss ReaLemon sitronsaft
  • 100 g smør
  • 120 g parmesan
  • Salt og pepper
  • Persille

Slik gjør du


  1. Kok pasta i rikelig med godt saltet vann. La den koke til den er nesten ferdig. Den skal koke ferdig i sitronsausen.
  2. Bland sammen kremfløte og ReaLemon sitronsaft i en liten kjele og pisk til den begynner å småkoke. Reduser varmen til lav. Visp inn 1 ss smør av gangen til du har en kremet saus. Sett til side.
  3. Rett før pastaen er ferdigkokt, ta ut 3 dl av kokevannet. Tilsett halvparten av denne væsken inn i sitronsausen og sett sausen tilbake på middels varme.
  4. Bruk klyper for å overføre pastaen til sitronsausen. Tilsett pasta og parmesanost og rør raskt rundt med klypene til osten er smeltet og sausen er kremet – dette tar ca. 3 minutter. Blir sausen for tykk, kan du tilsette mer av kokevannet. Smak til med salt og pepper, og topp med finhakket persille.
Pasta al Limone

Pasta al Limone