I samarbeid med

Kremet kyllingfilet i sitronsaus
Middag / Lunsj

Kremet kyllingfilet i sitronsaus

Oppskrift

Er du glad i kremede kyllinggryter, vil du elske denne retten. Kyllingfilet servert med frisk og smakfull sitronsaus – den perfekte match.

Tid


20-25 min

Antall porsjoner


Dette trenger du


  • 2 kyllingfileter, 150 gram
  • Salt og pepper
  • 0,5 dl hvetemel
  • Olivenolje
  • 1 fedd hvitløk
  • 0,5 terning kyllingbuljong
  • 0,5 dl kokende vann
  • 10 g smør
  • 1,5 dl crème fraîche
  • 1 ss ReaLemon sitronsaft
  • 1/2 ss kruspersille, finhakket
  • 1/2 ss timian, finhakket
  • 1/2 ss oregano, finhakket
  • Salt og pepper
  • 175 g pasta
  • Parmesanost
  • 4 kyllingfileter, 150 gram
  • Salt og pepper
  • 1 dl hvetemel
  • Olivenolje
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 terning kyllingbuljong
  • 1 dl kokende vann
  • 20 g smør
  • 3 dl crème fraîche
  • 2 ss ReaLemon sitronsaft
  • 1 ss kruspersille, finhakket
  • 1 ss timian, finhakket
  • 1 ss oregano, finhakket
  • Salt og pepper
  • 350 g pasta
  • Parmesanost
  • kyllingfileter, 150 gram
  • Salt og pepper
  • hvetemel
  • Olivenolje
  • hvitløk
  • kyllingbuljong
  • kokende vann
  • smør
  • crème fraîche
  • ReaLemon sitronsaft
  • kruspersille, finhakket
  • timian, finhakket
  • oregano, finhakket
  • Salt og pepper
  • pasta
  • Parmesanost
  • 8 kyllingfileter, 150 gram
  • Salt og pepper
  • 2 dl hvetemel
  • Olivenolje
  • 4 fedd hvitløk
  • 2 terninger kyllingbuljong
  • 2 dl kokende vann
  • 40 g smør
  • 6 dl crème fraîche
  • 4 ss ReaLemon sitronsaft
  • 2 ss kruspersille, finhakket
  • 2 ss timian, finhakket
  • 2 ss oregano, finhakket
  • Salt og pepper
  • 700 g pasta
  • Parmesanost

Slik gjør du


  1. Del kyllingfiletene i to på langs og krydre med salt og pepper. Vend kyllingfiletene i hvetemel for å få en sprø og gyllen skorpe.
  2. Varm opp en stekepanne med litt olje på middels varme. Brun filetene raskt på begge sider i stekepanne til de har fått en sprø og gyllen skorpe. Senk deretter varmen og stek ytterligere ca. 4-6 minutter. Sett til side og la hvile ca. 10 minutter.
  3. Finhakk hvitløk og løs opp kyllingbuljongen i kokende vann. Varm opp stekepannen igjen med litt olivenolje og tilsett hvitløk. La det surre et par minutter og tilsett deretter den oppløste kyllingbuljongen. Småkok videre til halvparten av væsken har fordampet. Rør inn smør, crème fraîche og ReaLemon. Tilsett finhakket kruspersille, timian og oregano i sausen og smak til med salt og pepper.
  4. Kok pastaen etter anvisning på pakningen.
  5. Ha pastaen over i sausen og tilsett kyllingfiletene. La trekke på lav temperatur til sausen har tyknet og er serveringsklar. Server med friske urter og revet parmesanost.
Kremet kyllingfilet i sitronsaus

Kremet kyllingfilet i sitronsaus