I samarbeid med

Hjemmelaget pizza
Middag / Lunsj

Hjemmelaget pizza

oppskrift

En hjemmelaget pizza inspirert av den italienske måten å lage pizza på, med tynn og sprø bunn og enkle, gode råvarer.

Tid


75 minutter

Antall porsjoner


Dette trenger du


Pizzasaus

  • 400 g knuste tomater av god kvalitet
  • 1 dl Monini olivenolje
  • 1 neve fersk basilikum
  • 400 g knuste tomater av god kvalitet
  • 1 dl Monini olivenolje
  • 1 neve fersk basilikum
  • 400 g knuste tomater av god kvalitet
  • 1 dl Monini olivenolje
  • 1 neve fersk basilikum
  • 400 g knuste tomater av god kvalitet
  • 1 dl Monini olivenolje
  • 1 neve fersk basilikum

Pizzabunn

  • 6 dl pizzamel eller hvetemel
  • 1 ts salt
  • 25 g fersk gjær
  • 1 ts sukker eller honning
  • 2 dl vann
  • 3 ss Monini olivenolje
  • 6 dl pizzamel eller hvetemel
  • 1 ts salt
  • 25 g fersk gjær
  • 1 ts sukker eller honning
  • 2 dl vann
  • 3 ss Monini olivenolje
  • 6 dl pizzamel eller hvetemel
  • 1 ts salt
  • 25 g fersk gjær
  • 1 ts sukker eller honning
  • 2 dl vann
  • 3 ss Monini olivenolje
  • 6 dl pizzamel eller hvetemel
  • 1 ts salt
  • 25 g fersk gjær
  • 1 ts sukker eller honning
  • 2 dl vann
  • 3 ss Monini olivenolje

Topping

  • Revet mozzarella
  • Cherrytomater
  • Oliven
  • Ruccola
  • Spekeskinke
  • Revet mozzarella
  • Cherrytomater
  • Oliven
  • Ruccola
  • Spekeskinke
  • Revet mozzarella
  • Cherrytomater
  • Oliven
  • Ruccola
  • Spekeskinke
  • Revet mozzarella
  • Cherrytomater
  • Oliven
  • Ruccola
  • Spekeskinke

Slik gjør du


Pizzasaus:

  1. Ha alle ingrediensene til pizzasausen i en blender eller food processor. Mos alt godt sammen, og la sausen stå og trekke inn smakene mens du lager pizzabunnen.


Pizzabunn:

  1. Ha pizzamel og salt i en kjøkkenmaskinbolle med eltekrok.
  2. Smuldre i gjær, og elt inn vann og Monini olivenolje.
  3. Elt deigen til den er smidig og elastisk, ca. 15-20 minutter.
  4. Dekk til deigen med plastfolie og la den heve til dobbel størrelse, ca. 90 minutter.
  5. Ha deigen ut på et melet bord og del i like mange emner som antall pizzaer du skal lage.
  6. Rull emnene til boller, dekk til med et klede og la hvile i 30 minutter.
  7. Sett ovnen på maksimal temperatur med varmluft. Har du pizzastein, setter du inn denne før du varmer opp ovnen.
  8. Kjevle ut tynne, runde pizzabunner. Ha på tomatsaus, ost og toppinger.
  9. Stek pizzaen i ovnen i 8-10 minutter, til osten er gyllen.
  10. Topp med ruccola og spekeskinke.
Monini Classico er Italias mest populære olivenolje, med en mild og balansert smak som passer perfekt til pizza!

Monini Classico er Italias mest populære olivenolje, med en mild og balansert smak som passer perfekt til pizza!