
Middag / Lunsj
Hjemmelaget pizza
oppskrift
En hjemmelaget pizza inspirert av den italienske måten å lage pizza på, med tynn og sprø bunn og enkle, gode råvarer.
Tid
Antall porsjoner
Dette trenger du
Pizzasaus
- 400 g knuste tomater av god kvalitet
- 1 dl Monini olivenolje
- 1 neve fersk basilikum
- 400 g knuste tomater av god kvalitet
- 1 dl Monini olivenolje
- 1 neve fersk basilikum
- 400 g knuste tomater av god kvalitet
- 1 dl Monini olivenolje
- 1 neve fersk basilikum
- 400 g knuste tomater av god kvalitet
- 1 dl Monini olivenolje
- 1 neve fersk basilikum
Pizzabunn
- 6 dl pizzamel eller hvetemel
- 1 ts salt
- 25 g fersk gjær
- 1 ts sukker eller honning
- 2 dl vann
- 3 ss Monini olivenolje
- 6 dl pizzamel eller hvetemel
- 1 ts salt
- 25 g fersk gjær
- 1 ts sukker eller honning
- 2 dl vann
- 3 ss Monini olivenolje
- 6 dl pizzamel eller hvetemel
- 1 ts salt
- 25 g fersk gjær
- 1 ts sukker eller honning
- 2 dl vann
- 3 ss Monini olivenolje
- 6 dl pizzamel eller hvetemel
- 1 ts salt
- 25 g fersk gjær
- 1 ts sukker eller honning
- 2 dl vann
- 3 ss Monini olivenolje
Topping
- Revet mozzarella
- Cherrytomater
- Oliven
- Ruccola
- Spekeskinke
- Revet mozzarella
- Cherrytomater
- Oliven
- Ruccola
- Spekeskinke
- Revet mozzarella
- Cherrytomater
- Oliven
- Ruccola
- Spekeskinke
- Revet mozzarella
- Cherrytomater
- Oliven
- Ruccola
- Spekeskinke
Slik gjør du
Pizzasaus:
- Ha alle ingrediensene til pizzasausen i en blender eller food processor. Mos alt godt sammen, og la sausen stå og trekke inn smakene mens du lager pizzabunnen.
Pizzabunn:
- Ha pizzamel og salt i en kjøkkenmaskinbolle med eltekrok.
- Smuldre i gjær, og elt inn vann og Monini olivenolje.
- Elt deigen til den er smidig og elastisk, ca. 15-20 minutter.
- Dekk til deigen med plastfolie og la den heve til dobbel størrelse, ca. 90 minutter.
- Ha deigen ut på et melet bord og del i like mange emner som antall pizzaer du skal lage.
- Rull emnene til boller, dekk til med et klede og la hvile i 30 minutter.
- Sett ovnen på maksimal temperatur med varmluft. Har du pizzastein, setter du inn denne før du varmer opp ovnen.
- Kjevle ut tynne, runde pizzabunner. Ha på tomatsaus, ost og toppinger.
- Stek pizzaen i ovnen i 8-10 minutter, til osten er gyllen.
- Topp med ruccola og spekeskinke.

Monini Classico er Italias mest populære olivenolje, med en mild og balansert smak som passer perfekt til pizza!