I samarbeid med

Pavlova til 17. mai
Dessert / Bakst

Pavlova til 17. mai

Oppskrift

Denne pavlovaen er perfekt til 17. mai - pyntet i rødt, hvitt og blått.

Tid


90 minutter

Antall porsjoner


Dette trenger du


Pavlovabunn:

  • 6 eggehviter
  • 2 ts Il Torrione hvitvinseddik
  • 4 dl finkornet sukker
  • 2 ts maizena
  • 1 ts vaniljesukker
  • 6 eggehviter
  • 2 ts Il Torrione hvitvinseddik
  • 4 dl finkornet sukker
  • 2 ts maizena
  • 1 ts vaniljesukker
  • 6 eggehviter
  • 2 ts Il Torrione hvitvinseddik
  • 4 dl finkornet sukker
  • 2 ts maizena
  • 1 ts vaniljesukker
  • 6 eggehviter
  • 2 ts Il Torrione hvitvinseddik
  • 4 dl finkornet sukker
  • 2 ts maizena
  • 1 ts vaniljesukker

Krem:

  • 7,5 dl fløte
  • 2 ss sukker
  • 7,5 dl fløte
  • 2 ss sukker
  • 7,5 dl fløte
  • 2 ss sukker
  • 7,5 dl fløte
  • 2 ss sukker

Topping:

  • 3 ss Il Torrione Crema Balsamico
  • 500 g jordbær
  • 250 g bringebær
  • 250 g bjørnebær
  • 250 g blåbær
  • Sitronmelisse
  • 3 ss Il Torrione Crema Balsamico
  • 500 g jordbær
  • 250 g bringebær
  • 250 g bjørnebær
  • 250 g blåbær
  • Sitronmelisse
  • 3 ss Il Torrione Crema Balsamico
  • 500 g jordbær
  • 250 g bringebær
  • 250 g bjørnebær
  • 250 g blåbær
  • Sitronmelisse
  • 3 ss Il Torrione Crema Balsamico
  • 500 g jordbær
  • 250 g bringebær
  • 250 g bjørnebær
  • 250 g blåbær
  • Sitronmelisse

Slik gjør du


  1. Forvarm ovnen til 90 grader.
  2. Mål opp en 26 cm sirkel på et bakepapir og tegn gjerne rundt så du får riktig størrelse.
  3. Skill eggeplommer og eggehviter. Pisk eggehvitene sammen til du får myke topper. Tilsett Il Torrione hvitvinseddik mens du visper.
  4. Bland sammen sukker, maizena og vaniljesukker og ha i eggehvitene litt etter litt. Visp i 5 minutter til marengsen er blank og fast i fasongen.
  5. Fordel marengsen på sirkelen på bakepapiret til ønsket fasong.
  6. Stek pavlovabunnen på 90 grader i 1 time. Den er ferdig når den er sprø på toppen og myk i midten. Du kan gjerne la den stå og hvile i ovnen over natta.
  7. Pisk sammen kremfløte og sukker til kremen er luftig.
  8. Ha kremen over pavlovabunnen rett før servering og topp med bær og Il Torrione Crema Balsamico.

Tips: Det viktigste når du skal lage pavlova er at alle redskapene er helt rene. Så vask over alt før du begynner, og pass på å ikke få eggeplomme i eggehviten.

En frisk og god pavlova - perfekt til 17. mai

En frisk og god pavlova - perfekt til 17. mai