
Dessert / Bakst
Pavlova til 17. mai
Oppskrift
Denne pavlovaen er perfekt til 17. mai - pyntet i rødt, hvitt og blått.
Tid
Antall porsjoner
Dette trenger du
Pavlovabunn:
- 6 eggehviter
- 2 ts Il Torrione hvitvinseddik
- 4 dl finkornet sukker
- 2 ts maizena
- 1 ts vaniljesukker
- 6 eggehviter
- 2 ts Il Torrione hvitvinseddik
- 4 dl finkornet sukker
- 2 ts maizena
- 1 ts vaniljesukker
- 6 eggehviter
- 2 ts Il Torrione hvitvinseddik
- 4 dl finkornet sukker
- 2 ts maizena
- 1 ts vaniljesukker
- 6 eggehviter
- 2 ts Il Torrione hvitvinseddik
- 4 dl finkornet sukker
- 2 ts maizena
- 1 ts vaniljesukker
Krem:
- 7,5 dl fløte
- 2 ss sukker
- 7,5 dl fløte
- 2 ss sukker
- 7,5 dl fløte
- 2 ss sukker
- 7,5 dl fløte
- 2 ss sukker
Topping:
- 3 ss Il Torrione Crema Balsamico
- 500 g jordbær
- 250 g bringebær
- 250 g bjørnebær
- 250 g blåbær
- Sitronmelisse
- 3 ss Il Torrione Crema Balsamico
- 500 g jordbær
- 250 g bringebær
- 250 g bjørnebær
- 250 g blåbær
- Sitronmelisse
- 3 ss Il Torrione Crema Balsamico
- 500 g jordbær
- 250 g bringebær
- 250 g bjørnebær
- 250 g blåbær
- Sitronmelisse
- 3 ss Il Torrione Crema Balsamico
- 500 g jordbær
- 250 g bringebær
- 250 g bjørnebær
- 250 g blåbær
- Sitronmelisse
Slik gjør du
- Forvarm ovnen til 90 grader.
- Mål opp en 26 cm sirkel på et bakepapir og tegn gjerne rundt så du får riktig størrelse.
- Skill eggeplommer og eggehviter. Pisk eggehvitene sammen til du får myke topper. Tilsett Il Torrione hvitvinseddik mens du visper.
- Bland sammen sukker, maizena og vaniljesukker og ha i eggehvitene litt etter litt. Visp i 5 minutter til marengsen er blank og fast i fasongen.
- Fordel marengsen på sirkelen på bakepapiret til ønsket fasong.
- Stek pavlovabunnen på 90 grader i 1 time. Den er ferdig når den er sprø på toppen og myk i midten. Du kan gjerne la den stå og hvile i ovnen over natta.
- Pisk sammen kremfløte og sukker til kremen er luftig.
- Ha kremen over pavlovabunnen rett før servering og topp med bær og Il Torrione Crema Balsamico.
Tips: Det viktigste når du skal lage pavlova er at alle redskapene er helt rene. Så vask over alt før du begynner, og pass på å ikke få eggeplomme i eggehviten.

En frisk og god pavlova - perfekt til 17. mai