I samarbeid med

Pavlova med sitronkrem og blåbær
Dessert / Bakst

Pavlova med sitronkrem og blåbær

Oppskrift

På tide å prøve noe helt nytt med pavlovaen? Prøv denne med sitronkrem og blåbær. Lag sitronkremen selv eller kjøp ferdig fra butikken.

Tid


90 minutter

Antall porsjoner


Dette trenger du


Pavlovabunn:

  • 6 eggehviter
  • 2 ts Il Torrione hvitvinseddik
  • 4 dl finkornet sukker
  • 2 ts maizena
  • 1 ts vaniljesukker
  • 6 eggehviter
  • 2 ts Il Torrione hvitvinseddik
  • 4 dl finkornet sukker
  • 2 ts maizena
  • 1 ts vaniljesukker
  • 6 eggehviter
  • 2 ts Il Torrione hvitvinseddik
  • 4 dl finkornet sukker
  • 2 ts maizena
  • 1 ts vaniljesukker
  • 6 eggehviter
  • 2 ts Il Torrione hvitvinseddik
  • 4 dl finkornet sukker
  • 2 ts maizena
  • 1 ts vaniljesukker

Sitronkrem:

  • 4 eggeplommer
  • 125 g sukker
  • 2 sitroner
  • 0,25 ts salt
  • 100 g usaltet smør
  • 4 eggeplommer
  • 125 g sukker
  • 2 sitroner
  • 0,25 ts salt
  • 100 g usaltet smør
  • 4 eggeplommer
  • 125 g sukker
  • 2 sitroner
  • 0,25 ts salt
  • 100 g usaltet smør
  • 4 eggeplommer
  • 125 g sukker
  • 2 sitroner
  • 0,25 ts salt
  • 100 g usaltet smør

Topping:

  • 3 ss Il Torrione Crema Balsamico
  • 85 g pistasjnøtter
  • 500 gram blåbær
  • Mynte
  • 3 ss Il Torrione Crema Balsamico
  • 85 g pistasjnøtter
  • 500 gram blåbær
  • Mynte
  • 3 ss Il Torrione Crema Balsamico
  • 85 g pistasjnøtter
  • 500 gram blåbær
  • Mynte
  • 3 ss Il Torrione Crema Balsamico
  • 85 g pistasjnøtter
  • 500 gram blåbær
  • Mynte

Slik gjør du


  1. Forvarm ovnen til 90 grader.
  2. Mål opp en 26 cm sirkel på et bakepapir og tegn gjerne rundt så du får riktig størrelse.
  3. Skill eggeplommer og eggehviter. Pisk eggehvitene sammen til du får myke topper. Tilsett Il Torrione hvitvinseddik mens du visper.
  4. Bland sammen sukker, maizena og vaniljesukker og ha i eggehvitene litt etter litt. Visp i 5 minutter til marengsen er blank og fast i fasongen.
  5. Fordel marengsen på sirkelen på bakepapiret til ønsket fasong.
  6. Stek pavlovabunnen på 90 grader i 1 time. Den er ferdig når den er sprø på toppen og myk i midten. Du kan gjerne la den stå og hvile i ovnen over natta.
  7. Fyll en kjele med ca. 2 dl vann og la det koke opp.
  8. Sett en bolle over det kokende vannet, men ikke sånn at den er borti vannet. Senk temperaturen slik at det småkoker i vannet.
  9. Ha eggeplommer, sukker, sitron, sitronskall og salt i bollen. Pisk kontinuerlig, og pass på at temperaturen ikke blir for høy og eggene koker.
  10. La det putre i 10 minutter til blandingen tykner. Ta bollen fra platen og pisk inn smøret.
  11. Ha sitronkremen i en beholder og ha plastfolie over for å unngå snerk på toppen. La sitronkremen avkjøles helt.
  12. Fordel sitronkremen over pavlovabunnen rett før servering. Topp med blåbær og hakkede pistasjnøtter.

Tips: Det viktigste når du skal lage pavlova er at alle redskapene er helt rene. Så vask over alt før du begynner, og pass på å ikke få eggeplomme i eggehviten.

En ny variant på pavlova - toppet med sitronkrem og pistasjnøtter.

En ny variant på pavlova - toppet med sitronkrem og pistasjnøtter.