I samarbeid med

Slik bruker (og uttaler) du Worcestershire Sauce
Middag / lunsj

Slik bruker (og uttaler) du Worcestershire Sauce

Kunnskap

Worcestershire Sauce, også kjent som Worcester Sauce, er en britisk klassiker som kan brukes i et hav av hverdagsretter.

«Vorsester», «vøschter» eller «worster»? Det er ikke så lett å vite, men skal vi følge dialekten i området sausen kommer fra, uttales det VU-STER.

Worcestersaus er en gjæret saus, laget på blant annet eddik og melasse. Lignende sauser har røtter langt tilbake, noen hevder så langt tilbake som til romertiden. Det vi i dag kjenner som worcestersausen, ble til i Worcester i England i 1835. Den er nå best kjent som et klassisk innslag i britisk kjøkken, og går under mange navn – worchester-, worcester- og worchestershiresaus – men i mange norske butikker finner du den under navnet Worcester Sauce.

Heinz Worcester Sauce er en klassisk worcestersaus med fyldig og rik smak av krydder og ingefær. I britisk kjøkken blir sausen typisk brukt i den tradisjonelle kjøttpaien og kjøttstuingen. Men worcestersaus kan brukes til så mye mer!

Her er 4 av våre favorittmiddager med Worcester Sauce:

Smakfull tomatsuppe med basilikum og Worcester Sauce ´

Smakfull tomatsuppe med basilikum og Worcester Sauce ´

Tomatsuppe med Worcestersaus

Worcester Sauce fungerer også perfekt til å heve smaken på tomatsuppen. Lager du fra bunnen av, kan du tilsette 1-2 spiseskjeer Worcester Sauce i buljongen. Har du derimot halv- eller helferdig tomatsuppe, kan den tilsettes mot slutten av koketiden.

Gå til oppskrift på tomatsuppe her

Toast med Worcestersaus

Selv det enkleste smørbrød kan få helgestandard med et lag Worcester Sauce under osten før steking. Et annet smakfullt alternativ er å marinere kjøttet du skal ha i smørbrødet med Worcester Sauce, før det legges mellom brødene.

Sprø wok med cashewnøtter og worcestersaus

Sprø wok med cashewnøtter og worcestersaus

Wok med Worcestersaus

Heinz Worcester Sauce kan brukes i hjemmelaget woksaus, i kombinasjon med for eksempel hvitløk, soyasaus og chili. Den kan også brukes alene, ved å tilsette 2 spiseskjeer Worcester Sauce til kjøttet mot slutten av steketiden.

Gå til oppskrift på wok med hjemmelaget woksaus her

Burger med Worcestersaus

Vil du ha en rikere smak i burgeren, er det mulig både i hjemmelaget og ferdig rett. Lager du burger fra bunnen av, kan du tilsette noen spiseskjeer Heinz Worcester Sauce i burgerblandingen før steking. Du kan også bruke den som dressing på en ferdig burger.