I samarbeid med

Pizza med oliven og mozzarella
Middag / Lunsj

Pizza med oliven og mozzarella

Oppskrift

Ost, oliven, rød pesto og timian – kan pizza bli bedre? En skikkelig smaksbombe med rene og gode smaker.

Tid


160 min

Antall porsjoner


Dette trenger du


Pizzadeig

  • 12,5 g fersk gjær eller 1 pose tørrgjær
  • 1,5 dl lunket vann
  • 3,5 dl hvetemel eller pizzamel type "00"
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts sukker
  • 2 ss GAEA Fresh Extra Virgin Olivenolje
  • 25 g fersk gjær eller 1 pose tørrgjær
  • 3 dl lunket vann
  • 7 hvetemel eller pizzamel type "00"
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 4 ss GAEA Fresh Extra Virgin Olivenolje
  • fersk gjær eller 1 pose tørrgjær
  • lunket vann
  • hvetemel eller pizzamel type "00"
  • salt
  • sukker
  • GAEA Fresh Extra Virgin Olivenolje
  • 50 g fersk gjær eller 1 pose tørrgjær
  • 6 dl lunket vann
  • 14 dl hvetemel eller pizzamel type "00"
  • 2 ts salt
  • 2 ts sukker
  • 8 ss GAEA Fresh Extra Virgin Olivenolje

Topping

  • Pizzasaus
  • 0,5 stk fersk mozzarella
  • 75 g revet pizzaost
  • GAEA Olives Topping
  • Rødløk
  • Rød pesto
  • Ruccula
  • Pizzasaus
  • 1 stk fersk mozzarella
  • 150 g revet pizzaost
  • GAEA Olives Topping
  • Rødløk
  • Rød pesto
  • Ruccula
  • Pizzasaus
  • fersk mozzarella
  • revet pizzaost
  • GAEA Olives Topping
  • Rødløk
  • Rød pesto
  • Ruccula
  • Pizzasaus
  • 2 stk fersk mozzarella
  • 300 g revet pizzaost
  • GAEA Olives Topping
  • Rødløk
  • Rød pesto
  • Ruccula

Slik gjør du


  1. Løs opp gjær i lunket vann i en bakebolle. Spe på med mel, salt, sukker og olivenolje. Elt deigen for hånd eller bruk en kjøkkenmaskin med eltekrok.
  2. Elt til deigen er smidig og elastisk, ca. 10-15 minutter. Dekk til deigen i en bakebolle og la heve til dobbelt størrelse, ca. 1,5 time.
  3. Ha deigen ut på et melet bakebord og del inn i to emner. Rull til to boller og dekk til med et fuktig klede eller plastfolie. Sett på et lunt sted og la hvile ytterligere 30 minutter.
  4. Forvarm stekeovnen til 250 °C over- og undervarme.
  5. Topp pizzabunnene med pizzasaus, ost, oliven og rødløk. Stek midt i ovnen i ca. 15 minutter eller til pizzaen er sprø og gyllen.
  6. Dryss over pesto og ruccula ved servering.
Pizza med oliven og mozzarella

Pizza med oliven og mozzarella