I samarbeid med

Gyros med tzatziki
Middag / Lunsj

Gyros med tzatziki

Oppskrift

Smaken er gyros er smaken av greske ferieminner. Her har vi laget gyros av kjøttdeig som er blandet med aromatiske kryddere, og servert med ferske pitabrød og tzatziki.

Tid


40 min

Antall porsjoner


Dette trenger du


Gyros

  • 200 g kjøttdeig av svin eller lam
  • 1 fedd hvitløk
  • 0,25 rødløk
  • 2 ss GAEA Sitia Extra Virgin Olivenolje
  • 1 ss rødvinseddik
  • 0,5 ss tørket oregano
  • 0,5 ss tørket rosmarin
  • 0,5 ss tørket timian
  • 1 ts honning
  • Salt og pepper
  • 400 g kjøttdeig av svin eller lam
  • 2 fedd hvitløk
  • 0,5 rødløk
  • 4 ss GAEA Sitia Extra Virgin Olivenolje
  • 2 ss rødvinseddik
  • 1 ss tørket oregano
  • 1 ss tørket rosmarin
  • 1 ss tørket timian
  • 2 ts honning
  • Salt og pepper
  • kjøttdeig av svin eller lam
  • fedd hvitløk
  • rødløk
  • GAEA Sitia Extra Virgin Olivenolje
  • rødvinseddik
  • tørket oregano
  • tørket rosmarin
  • tørket timian
  • honning
  • Salt og pepper
  • 800 g kjøttdeig av svin eller lam
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 rødløk
  • 8 ss GAEA Sitia Extra Virgin Olivenolje
  • 4 ss rødvinseddik
  • 2 ss tørket oregano
  • 2 ss tørket rosmarin
  • 2 ss tørket timian
  • 1 ss honning
  • Salt og pepper

Taztziki

  • 0,25 agurk
  • 1 fedd hvitløk
  • 4 ss GAEA Sitia Extra Virgin olivenolje
  • 125 g gresk yoghurt
  • 1 ts hvitvinseddik
  • Salt og pepper
  • 0,5 agurk
  • 2 fedd hvitløk
  • 0,25 dl GAEA Sitia Extra Virgin olivenolje
  • 250 g gresk yoghurt
  • 2 ts hvitvinseddik
  • Salt og pepper
  • agurk
  • fedd hvitløk
  • GAEA Sitia Extra Virgin olivenolje
  • gresk yoghurt
  • hvitvinseddik
  • Salt og pepper
  • 1 agurk
  • 3 fedd hvitløk
  • 0,5 dl GAEA Sitia Extra Virgin olivenolje
  • 500 g gresk yoghurt
  • 1 ss hvitvinseddik
  • Salt og pepper

Tilbehør

  • Pitabrød
  • Tomater
  • Rødløk
  • Salat
  • Stekte poteter eller pommes frites
  • Pitabrød
  • Tomater
  • Rødløk
  • Salat
  • Stekte poteter eller pommes frites
  • Pitabrød
  • Tomater
  • Rødløk
  • Salat
  • Stekte poteter eller pommes frites
  • Pitabrød
  • Tomater
  • Rødløk
  • Salat
  • Stekte poteter eller pommes frites

Slik gjør du


  1. Start med å tilberede gyrosene. Finhakk hvitløk og rødløk.
  2. Finn frem en stor bolle og bland sammen kjøttdeig, hvitløk, rødløk, GAEA olivenolje, rødvineddik, oregano, timian og rosmarin med hendene. Smak til med salt og pepper.
  3. Tilsett honning, dekk til bollen med plastfolie og la hvile i kjøleskapet.
  4. Tilbered tzatzikien. Riv opp agurk i en stor bolle, smak til med salt og pepper og la den være i 10 minutter. Kjør GAEA olivenolje og hvitløk i en foodprosessor eller blender til en jevn hvitløk- og oljeblanding. Pakk den revne agurken inn i et kjøkkenhåndkle og klem godt for å bli kvitt det meste av vannet. Bland sammen agurk, hvitløk- og oljeblandingen, gresk yoghurt, rødvinseddik i en bolle. Smak til med salt og pepper og sett kaldt.
  5. Varm opp en stekepanne på middels varme med GAEA olivenolje. Lag små kjøttboller av kjøttblandingen og stek til de er gylne og gjennomstekte.
  6. Server gyros i pitabrød samman med salat, tomat og rødløk - og gjerne litt stekte poteter eller pommes frites.