Vi bruker cookies.

Les mer
I samarbeid med GAEA
focaccia med oliven
Middels Bakst Gresk Tilbehør Tapas
2 timer

Focaccia med oliven

En klassisk focaccia slår sjelden feil! Gi deigen litt ekstra kjærlighet under hevingen og du er garantert en luftig og smaksrik focaccia.

3,3 (12 vurderinger)

Antall porsjoner

Ingredienser

Slik gjør du

Focaccia med oliven

2 timer

Løs opp gjær i lunkent vann. Tilsett sukker, salt, olje og mel. Elt deigen godt sammen og sett deigen til heving på et lunt sted til den har fått dobbel størrelse.

Smør en langpanne godt med olivenolje. Hell deigen i formen og trykk den jevnt utover. La deigen etterheve i 30 minutter.

Forvarm ovnen til 200 grader, over- og undervarme.

Bruk fingertuppene og lag små groper i overflaten over hele focacciadeigen.

Ringle over med GAEA Fresh Extra Virgin olivenolje og topp med GAEA Kalamata-oliven, rosmarin, soltørket tomat og havsalt.

Stekes på midterste rille i ovnen, ca. 30 minutter. Avkjøl brødet på rist og skjær i biter rett før servering.

Næringsinnhold pr 100 gram

254,3 kcal
Proteiner 7,3 gram 12,8 %
Fett 6,6 gram 11,5 %
Karbohydrater 39,9 gram 69,6 %
Fiber 3,1 gram 5,4 %
Salt 0,4 gram 0,7 %

Produkter i oppskriften

GAEA Fresh extra virgin olivenolje

GAEA Fresh Extra Virgin olivenolje

Fersk, grønn, krydret og intens fruktig ekstra jomfru olivenolje. Rik på antioksidanter og med lavt syreinnhold.

GAEA Organic Olives pitted Kalamata

GAEA Organic Olives pitted Kalamata

Uten lake, og klare til å nytes rett fra posen, som tilbehør eller i en salat. Delikat og praktisk forpakning.

Mer fra GAEA